29 de juny 2011

Lluís Pasqual s'estrena al capdavant del Teatre Lliure amb una programació carregada de política

Obres de William Shakespeare, Peter Handke, Tom Stoppard o Albert Boadella, en el seu retorn als escenaris de Catalunya, formen part d'una ambiciosa cartellera amb 25 coproduccions i marcada pels nous moviments socials

Lluís Pasqual arrenca la seva primera temporada al capdavant del Teatre Lliure amb 25 coproduccions, més entrades a la venda i textos que parlen de poder i política i que recullen els temes que han suscitat el moviment del 15-M. Deu d'aquestes produccions comptaran amb institucions teatrals catalanes, tres de Madrid i quatre internacionals, i entre els teatres amb què treballarà el Lliure figuren El Canal de Salt-Girona, el CAER de Reus, el CAET de Terrassa, el Centre Dramàtic Nacional i el Piccolo Teatro di Milano.
El Lliure, que ha decidit allargar "lleugerament la vida dels espectacles", posarà a la venda per a la temporada que ve més de 136.000 localitats, front a les 105.000 del curs passat.

Destaca la presència del Teatre Acadèmic Rus de la Joventut de Moscou, una companyia de més de 300 actors que representarà Utopia, de Tom Stoppard, un espectacle de set hores de durada la representació del qual ha estat possible gràcies a l'any Rússia-Espanya i a la implicació en el projecte del Centre Dramàtic Nacional.

Del Txékhov Festival de Teatre de Moscou arribarà al Lliure La Tempesta, de Shakespeare, en la qual Declan Donnellan dirigirà intèrprets russos.

Inspirat pel 15-M
Pasqual s'estrena com a director del teatre i de la Fundació Teatre Lliure amb una majoria d'obres que parlen del poder i de política. "Els temes del 15-M -ha explicat- estan tots dins la programació, cal tornar a fer una mirada a les coses que ens envolten, estem sense plasticitat, hi ha coses que es calcifiquen, que es bloquegen".

El propi Pasqual estrenarà Quit, un text de Peter Handke de 1973, una reflexió sobre els mecanismes del capitalisme que li va venir al cap llegint notícies sobre l'assetjament a l'euro, als mercats i a Grècia. "Això és política, ens ho poden explicar poèticament com Handke, rient com Font o ballant com Gelabert", ha afirmat el director durant la roda de premsa de presentació de la temporada 2011-2012.

A la cartellera també figura l'espectacle de Maria del Mar Bonet i Manel Camp Blaus de l'Ànima, que obrirà la temporada de l'antiga seu del Lliure al barri barceloní de Gràcia, seguit de "La violació de Lucrecia", de William Shakespare, interpretat per Núria Espert, i de Sagarra dit per Rosa M. Sardà.

Mario Gas dirigirà Un fràgil equilibri, a la sala Fabià Puigserver de la seu central del teatre a Montjuïc, i el director madrileny Juan Carlos Martel ho farà a Gràcia amb La espera, de Remo Binosi. Patrice Cherau, Laia Marull, Joan Font, Carme Portaceli, Blai Mateu, Pau Miró, Cesc Gelabert, Carles Santos i el director sortint del teatre, Àlex Rigola, amb Coriolà, de William Shakespeare, són altres de les firmes de la programació.

Tanca la programació de la sala Fabià Puigserver Albert Boadella amb un espectacle estrenat l'any passat als Teatres del Canal de Madrid, Amadeu, sobre les sarsueles d'Amadeo Vives. Amb aquesta obra, Boadella torna a l'escena catalana.

publicat per
www.lamalla.cat
15 de juny de 011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...