29 de juny 2011

Tisorada dràstica al Festival Shakespeare de Mataró



El Festival Shakespeare de Mataró no s’escapa de les retallades i en aquesta propera edició, la novena, veurà el seu pressupost reduït en prop d’un 50%. Així ho ha confirmat a capgros.com Montse Vellvehí, directora de l’esdeveniment que se celebrarà entre els dies 7 i 17 de juliol al teatre Monumental. El pressupost de l’any passat s’elevava a 225.000 euros, 140.000 dels quals provenien de les administracions públiques (Ajuntament i Generalitat). Aquesta xifra es veurà disminuïda fins gairebé la meitat en aquesta edició. "És una reducció important" reconeix Vellvehí, que malgrat tot ja s’esperava que es produiria una retallada dràstica. "Si volem mantenir el projecte, és una qüestió evident i de sentit comú", ha resolt.

La principal ‘víctima’ d’aquesta dràstica retallada serà l’escenari a l’aire lliure de l’Hort del Rector, tal i com ja s’havia anunciat. "És una llàstima haver de renunciar a aquest escenari, però hem de reduir costos tant com puguem per evitar que el festival acabi caient", ha apuntat la directora del certamen. Semblava que amb l’Hort del Rector, darrere de Santa Maria, el Shakespeare havia trobat un emplaçament idoni, cèntric i a l’aire lliure, ideal per a un festival d’estiu, després dels problemes viscuts a la masia de Can Ribot. Era un espai cultural fantàstic per a la ciutat", ha apuntat Vellvehí. Però els costos de muntatge de l’escenari ja no es poden assumir. El teatre Monumental, per tant, es convertirà en l’epicentre del festival.

Vellvehí emmarca aquesta reducció pressupostària en les retallades globals que estan patint festivals i esdeveniments de la mateixa categoria que el Shakespeare mataroní arreu d’Europa, i afirma que els obligarà a apostar al màxim per "la imaginació i l’enginy". La directora assegura, tanmateix, que tots els agents del món del teatre són conscients d’aquesta situació. "Les pròpies companyies fan adaptacions d’obres de Shakespeare en formats més petits i amb menys actors per reduir costos", explica.

En aquesta novena edició, d’altra banda, el certamen comptarà amb la col•laboració d’entitats mataronines com la sala Cabanyes o l’Aula de Teatre, de cara a involucrar-lo més en el teixit social i cultural de la ciutat, un repte pendent fins ara. L’altre gran objectiu és atreure més públic, malgrat que Vellvehí reconeix que al festival li està costant consolidar-se a causa dels múltiples canvis de format i d’emplaçament que ha viscut des de la seva arribada a Mataró.

publicat per
www.lamalla.cat
18 de juny de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...