23 de maig 2012

El Lliure presenta el nou treball de Cesc Gelabert




'V.O.+', fins al 3 de juny

Des d'aquest dijous i fins al pròxim 3 de juny el teatre Lliure acull el nou treball de Cesc Gelabert, un dels coreògrafs i ballarins més veterans i prestigiosos de la dansa contemporània catalana. Es tracta de 'V.O.+', una coreografia del propi Gelabert, director artístic, al costat de Lydia Azzopardi, d'un muntatge que busca jugar amb diferents moments històrics de la companyia.

A la sala Fabià Puigserver de Montjuïc Cesc Gelabert presenta un nou espectacle que inclou des de l’estrena de solos fins a la interpretació de peces antigues que han estat revisades per a l'ocasió. Amb aquest plantejament, 'V.O.+' suposa un cop d'ull al passat des d’un present que mira cap el futur. Amb aquesta nova proposta, Gelabert retorna al cor, al nucli, al moment inicial de la seva creativitat, a l’essència del seu moviment i la seva presència escènica.

Després de molts anys trepitjant els escenaris Gelabert no s'ha resignat només a escriure peces per tal que altres les ballin. Per ell la dansa continua sent una pràctica que requereix l'ús de la primera persona. En la maduresa de la seva carrera ha volgut oferir amb 'V.O.+' un muntatge de peces individuals, algunes d'elles noves reinterpretacions de treballs antics, al costat de tres solos nous.

De la mà d'aquesta combinació de material inèdit i alguns dels fragments més especials de la seva carrera, Gelabert ofereix a Montjuïc, durant una setmana, una mirada al passat, als inicis d’una llarga i fructífera col·laboració entre el ballarí i el Lliure que va néixer un 16 de maig de 1977, ara fa 35 anys, quan Gelabert va presentar a Gràcia el seu primer solo, 'Acció 0 - la ment i el cos'.

publicat per
foto : Ros Ribas
20 de maig de 2012 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...