24 de maig 2012

El Mikado de Sala Cabanyes serà l'encarregada de clausurar la primera temporada teatral de l'Espai A




El proper dissabte 26 de maig  a les 9 del vespre i al Teatre de Sarrià de Barcelona es clausura la primera temporada de teatre de l'Espai A, una iniciativa que permet a companyies de teatre no professional poder mostrar el seu treball en diferents sales de Catalunya

Sala Cabanyes amb el Mikado dirigit per Marc Molina serà l'encarregada d'aquesta
clausura. Aquest Mikado que ha rebut elogis en totes els escenaris en què ha estat representat al meu parer és una de les obres corals més encertada dels darrers temps de Sala Cabanyes.

Els espectadors del Mikado ha tingut reaccions ben singulars: abans i després de la representació

Abans perquè "a veure que farà aquesta gent" i després per elogiar la feina ben feta i això és un comentari després de la funció de Flix com podria ser d'un altre poble o ciutat


El Mikado a Flix
Ahir a la nit vam poder gaudir de la representació operística del Mikado, opereta dels autors anglesos Gilbert&Sullivan, escrita a finals del s. XIX. Aquesta obra va ser representada ja fa més de vint anys pel grup Dagoll Dagom i fa uns 10 anys que la van reposar.
Ahir no van ser el Dagoll Dagom qui la van representar a Flix, sinó que va ser La Sala Cabanyes de Mataró, amb Marc Molina com a director. Una versió que agafa la traducció de Xavier Bru de Salas que va fer per al grup Dagoll Dagom. Va ser una representació molt a l'estil del famós grup, però no es van trobar a faltar els bons cantants perquè els que cantaren ahir no poden envejar res als altres perquè tots tenien una magnífica veu i una magnífica dicció. Va ser un interpretació 10!
La història comença quan el Mikado, l’emperador del Japó,  prohibeix el flirteig a tot el seu imperi.  Aquells qui tinguin moviments amorosos, sense fins matrimonials, han de ser executats per la màxima autoritat de la ciutat, l’Honorable Senyor Botxí. El poble de Titipú busca solucions per evitar els problemes que es deriven d’aquesta prohibició. Una història en clau d'humor que provoca el riure però també l'entusiame d'escoltar una bona música.


on és el teatre de Sarriá



Espai A

Una nova iniciativa que neix de la complicitat entre el Centre de Promoció de Cultura Tradicional i Popular Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i les següents federacions: Federació d’Ateneus de Catalunya, Moviment Coral Català, Federació de grups amateurs de teatre de Catalunya, Federació Catalana de Societats Musicals i Agrupament d’Esbarts Dansaires. 

El principal objectiu d’aquest treball en xarxa és el de crear una programació estable d’arts escèniques arreu de Catalunya, per tal de posar a l’abast dels associats dels diferents ateneus i del seu entorn, produccions de qualitat dins els àmbits del teatre, coral, esbart i banda. Una unió d’esforços que pretén potenciar i incentivar la creació de nous públics, augmentar l’ús dels espais escènics dels ateneus i oferir nous canals per l’explotació de les produccions amateurs. 

La temporada es programarà de GENER a MAIG de 2012, plantant una llavor que assentarà les bases perquè en el futur el projecte tingui continuïtat i creixi any rere any.

Ara només faltaria un bon comiat a Mataró, un comiat de festa Major, a veure ...

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...