20 de maig 2012

‘Entre Pinces’ combina circ, música i audiovisuals a la Sala d’Argentona


L'espectacle de la companyia Solfacirc inclou diferents disciplines escèniques i és apte per a tots els públics

‘Entre Pinces’ respon a la perfecció a la filosofia de la programació de la Sala d’Argentona: espectacles multidisciplinars, que barregin i fusionin llenguatges com el teatre de text, la música, la poesia visual i el circ, i que arribin a un ampli ventall de públic. Que puguin agradar als infants i que alhora siguin atractius per a mares i pares. No és fàcil trobar muntatges que responguin a aquestes característiques, però de tant en tant sorgeixen propostes com Entre Pinces, de la companyia Solfacirc. Durant prop d’una hora, un artista de circ, dos músics (piano i guitarra) i un artista audiovisual barregen tècniques de circ com el funambulisme, els malabars i el monocicle), música, audiovisuals, tecnologia, humor i teatre. Destaca la selecció musical, que combina diferents estils, des de clàssics com Bach fins a composicions pròpies basades en estils moderns com el funk, passant per alguns estàndards de jazz.

Quina és la sinopsi del muntatge? Una premissa ben senzilla: el protagonista surt de la dutxa i es troba els convidats al menjador de casa. No sap per què han arribat tan d’hora, però haurà de dissimular. Es veu obligat a vestir-se de la manera més inversemblant sobre el fil de l’estenedor i entre pinces. Un cop arreglat i ben elegant, decideix convertir el públic en l’orquestra, i ell n’és el director.

La companyia Solfasirc va néixer l’any 2005 amb la voluntat de fusionar la música i el circ. Els seus membres provenen de diverses formacions artístiques i nacionalitats. ES tracta d’un grup català-italià, que també incorpora els audiovisuals en les seves tècniques escèniques. Malgrat la joventut de la formació, ja se’ls ha vist en els principals teatres catalans, des del Nacional al Liceu, passant pels millors festivals de circ i arts escèniques, com el Grec, el Trapezi, les Festes de la Mercè o la Mostra de Teatre d’Igualada. També han actuat a França i a Itàlia.

publicat per
18 de maig de 2012 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...