20 de maig 2012

Una comèdia musical per celebrar les Fires




Més de 200 persones participen a ‘Oh happy day’, una coproducció de Sala Cabanyes i l’Escola de Música

Després d’Els Pastorets, l’espectacle més important de Sala Cabanyes és el que programen cada any a l’entorn de les Fires. En aquesta ocasió, l’aposta de la sala del Centre Catòlic és ‘Oh Happy Day’, una gran producció que han preparat en col•laboració amb l’Escola Municipal de Música. Més de 200 persones participen en aquest muntatge, que promet ser espectacular.

Oh Happy Day és una comèdia musical que explica la història d’una dona que es veu obligada a amagar-se en un convent. Rodejada de monges i d’un grup d’alumnes, viurà situacions molt divertides i xocants. El convent està ubicat en un barri degradat, i les seves responsables tenen clar que la música té ressons molt positius en l’educació. A dalt de l’escenari s’hi podran veure actors del planter de la Sala Cabanyes, com la protagonista, MercèBellido, o altres dels actors principals, també de la casa, com Paquita de la Hoz, Encarna Hernández, Jordi Gironès, Juli Cusachs o Xavier Codony, entre d’altres. També hi apareixerà Ignasi Gómez, que fins fa pocs mesos era el director de l’Escola de Música.

La col·laboració entre Sala Cabanyes i l’Escola Municipal de Música sorgeix del conveni que les dues entitats van signar l’any 2010. La Sala produeix l’espectacle de Fires i l’Escola de Música aporta la direcció i l’orquestració musical, que va a càrrec de Georgina Blanch i Rubén Bes. Dos conjunts instrumentals de música electrònica, sorgida d’assignatures d’alumnes del curs actual de l’escola, estan a disposició de l’obra i s’han dedicat exclusivament a preparar el repertori d’Oh Happy Day. Amb aquest treball conjunt, es vol donar un salt qualitatiu en la preparació d’espectacles. Toni Grané, director de Sala Cabanyes, s’ha encarregat directament de la direcció d’aquest muntatge, a partir d’una estructura ergumental de Ferran Camps, Coral Consegal i Núria Radó. En base al text s’ha creat en paral.lel el repertori musical, tant les lletres com la música, donant pas a temes que s’estrenaran en la posada en escena del musical de Fires. Entre les cançons que sonaran, hi figuren peces composades especialment per a l’obra, adaptacions de gospel tradicional i cançons de grups catalans com Sau.

Diumenge, dia 20. A 2/4 de 7 de la tarda a la sala Cabanyes
La preparació d’Oh Happy Day està basada en un model participatiu. Hi prenen part una coral d’uns cinquanta nens i nenes, un cor d’una vintena de cantants, una setantena d’actors en escena i una vintena de músics, a banda de la direcció, la tècnica i la logística. El càsting per al músical s’ha obert tant als actors de la Sala Cabanyes com als alumnes de l’Escola Municipal de Música.

publicat per
18 de maig de 2012 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...