31 de juliol 2012

Els responsables del Grec en fan un balanç positiu tot i el descens de públic




Ramon Simó atribueix a la crisi i a un model que prima l'exigència artística la baixada del 5% en l'ocupació respecte al 2011

publicat per JOSÉ CARLOS SORRIBES / Barcelona 30 de juliol de 2012  http://www.elperiodico.cat

"Hem espantat la crisi d'una manera bastant positiva. El públic ens ha acompanyat", ha afirmat aquest migdia Ramon Simó, director del Grec, en el balanç de la seva primera edició al capdavant del festival d'estiu de Barcelona. Simó s'ha felicitat per l'alt nivell artístic d'un festival que ha tingut un "descens real d'un 5 o 6%" de públic respecte a l'anterior edició, l'última sota el mandat de Ricardo Szwarcer. Simó atribueix aquest descens tant al context general de la crisi com a un model de festival que prima "l'exigència artística" més que un model que el 2011 va fer una aposta més gran per espectacles comercials. En aquest sentit, el director del Grec ha subratllat que el 54% d'ocupació del Grec, quan falten dos dies perquè s'acabi, és tres punts superior a la que s'ha obtingut en la temporada dels teatres de Barcelona.

El Grec del 2012, que ha limitat la programació a quatre setmanes de juliol en comptes de les set dels últims anys, ha tingut un total de 126.959 espectadors, dels quals 62.181 han estat de pagament. La inauguració gratuïta va congregar 20.000 espectadors al passeig de Lluís Companys. Entre la venda d'entrades, el gènere teatral és el que ha reunit més públic, amb 33.507 espectadors, amb l'obra 'Dubte' com la més vista, amb 10.567 persones al Poliorama. Simó ha destacat l'èxit de la programació internacional de teatre, amb un 72% d'ocupació gràcies a espectacles com 'El maestro y Margarita' i 'El gran teatro del mundo'.

MILLORES PENDENTS
En aquest balanç, el director del Grec ha reiterat que mantindrà el model per a la pròxima edició amb ajustos en "coses que s'han de millorar". Entre les qüestions pendents, ha apuntat el programa familiar, la implantació del circ --una de les seves apostes i que només ha tingut un 37% d'ocupació--, un ús més important per al centre logístic del festival situat a la plaça de Margarida Xirgu, un "esponjament més gran" del programa per evitar coincidències i una millora en la difusió. En aquest últim aspecte també hi ha incidit el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, a l'apuntar que s'ha d'anunciar abans la programació "per millorar la difusió i la promoció". Ciurana també ha destacat que el Grec és "el 'principal aparador de les companyies internacionals a Catalunya i el principal productor de les companyies catalanes".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...