31 d’agost 2012

El Monumental oferirà a la tardor un cicle de teatre i política




Incendis, Coriolà, Celobert i Burundanga són les quatre obres que conformen la temporada de teatre de setembre a desembre

publicat per J. V http://www.capgros.com 27 agost de 2012


Les quatre obres que configuren la programació de teatre per aquesta tardor al Monumental tenen un punt en comú. Totes toquen, d’una manera o altre, temes polítics. La situació de la dona al Líban, la salut de la democràcia, el model capitalista i el terrorisme d’ETA són el tema principal de les obres ‘Incendis’, ‘Coriolà’, ‘Celobert’ i ‘Burundanga’, respectivament. Aquests quatre títols integren la programació de teatre per al darrer quadrimestre de l’any.

La programació de teatre arrencarà el 29 de setembre amb ‘Incendis’, un dels grans èxits de la temporada passada a Barcelona. L’obra, dirigida per Oriol Broggi i protagonitzada per Julio Manrique i Clara Segura, es basa en el text de Wajdi Mouawad que ja va inspirar el film del mateix títol que va guanyar l’Oscar a millor pel•lícula de parla no anglesa. ‘Incendis’ és la història d’una jove libanesa, de zona rural, analfabeta i enamorada del jove Nawal. Però l’obra, més enllà de la història personal, també és un retrat de tot un país i una cultura.

El 23 de novembre es podrà veure el ‘Coriolà’ dirigit per Àlex Rigola i estrenat al Teatre lliure. Es tracta d’una adaptació contemporània de l’obra de Shakespeare. Joan Carreras es posa en el paper de Coriolà, un general de l’exèrcit romà que és nomenat cònsol en contra de la voluntat dels tribuns i davant d’una dubtosa participació del poble. Aquesta situació desencadenarà en una situació de traïcions i enfrontaments. De rerefons, l’obra planteja interessants reflexions sobre la necessitat i la salut de la democràcia, plenament vigents avui en dia.

Al desembre hi haurà dues sessions. El dia 1 arribarà a Mataró un altre dels èxit de la temporada teatral a Barcelona, l’obra ‘Celobert’, que dirigeix i interpreta Josep Maria Pou. L’obra descriu l’enfrontament, a través de dos personatges, de dues filosofies de vida: el capitalisme agressiu representat per un empresari sense escrúpols, i l’idealisme social d’una mestra, interpretada per Roser Camí. L’obra es basa en el text de David Hare.

La temporada finalitzarà el 15 de desembre amb ‘Burundanga’, l’obra de Jordi Galceran dirigida per Jordi Casanovas, i que es presenta com una comèdia romàntica “amb etarres pel mig”. L’argument gira al voltant de Berta, una noia que espera descobrir si el seu company l'estima de debò, quan coneix que està embarassada. Però acabarà presenciant la fi d'una banda terrorista.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...