31 d’octubre 2012

Bon salt del cine al teatre




'Una jornada particular' i 'Dies de vi i de roses' sedueixen per la seva factura

PUBLICAT PER CÉSAR LÓPEZ ROSELL BARCELONA WWW.ELPERIODICO.CAT 18 OCTUBRE DE 2012

De la pantalla a les sales teatrals. Una jornada particular, del cineasta Ettore Scola, amb muntatge a càrrec de La Pavana, sorprèn per la bona factura el públic del teatre Gaudí. El mateix passa amb Dies de vi i de roses, la versió del film de Blake Edwards a càrrec d'Owen Mc Cafferty, que brilla al Teatre del Raval. Són dos muntatges recomanables tant per la seva posada en escena com per la implicació dels intèrprets.
   
Rafael Calatayud dirigeix i protagonitza juntament amb Victòria Salvador el muntatge sobre el film italià. No és la primera vegada que es porta al teatre aquesta commovedora història de la trobada de dos éssers víctimes de la societat feixista. Josep Maria Flotats i Anna Lizaran van encarnar fa 18 anys els rols que a la cinta van recrear Sofia Loren i Marcello Mastroianni. Ara, amb menys repercussió mediàtica però molta dosi de bon teatre, ho fan aquests excel·lents intèrprets valencians, recolzats per la magnífica versió de Rodolf Sirera.

Aquesta adaptació situa la trama en el Madrid del 1940 en lloc de la Itàlia de Mussolini. La família d'Antonieta surt al carrer per celebrar la visita de Heinrich Himler, que arriba a Espanya per preparar la trobada de Franco amb Hitler. La producció audiovisual de l'obra ofereix imatges de l'acollida del jerarca nazi. Ella, sotmesa al paper d'engendradora de fills i mestressa de casa criada, es queda a casa, però de seguida arriba la trobada amb Gabriel, locutor de ràdio i homosexual condemnat pel règim a ser deportat. La sensibilitat i empatia entre tots dos fa aflorar moments d'una gran intensitat dramàtica. L'obra passa volant.

DRAMA ALCOHÒLIC
A Dies de vi i de roses, Xavier Ripoll i Sílvia Escudé es buiden en el reformat Teatre del Raval per donar vida als protagonistes d'aquest drama alcohòlic. Amor, alegria, tristesa i angoixa es donen cita en un escenari dissenyat com una cel·la. Les reixes recorden la forma com els personatges viuen tancats en la seva tràgica història. Lluís Burset dirigeix amb eficàcia aquesta adaptació ambientada a Londres.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...