26 d’octubre 2012

«Incendis», una de les grans obres de l'any, arriba a Torelló




publicat per http://www.naciodigital.cat 23 ioctubre de 2012

El muntatge d’Oriol Broggi compta amb els actors Julio Manrique i Clara Segura.El Teatre Cirvianum de Torelló acull, aquest dissabte 27 d’octubre, la representación d’un dels espectacles de l’any de la cartellera teatral del país. Es tracta del muntatge “Incendis”, de Wajdi Mouawad, amb direcció d’Oriol Broggi i interpretat per dos pesos pesants de l’escena catalana, Julio Manrique i Clara Segura.

L’obra es podrà veure dissabte, a partir de les 9 del vespre, i de ben segur que repetirà l’èxit que l’ha acompanyat arreu de Catalunya, després de la seva estrena al Teatre Romea, el passat mes de febrer.

La peça de Wajdi Mouawad ha estat traduïda per Cristina Genebat i compta amb un elenc estel·lar, en el qual, a més de Clara Segura i Julio Manrique, Oriol Broggi ha comptat amb actors habituals en els seus muntatges, com ara el manlleuenc Xavier Boada (en una brillant composició), Màrcia Cisteró, Clàudia Font, Xavier Ricart i Xavier Ruano.

“Incendis” és una obra contemporània amb regust de clàssic que conté una història terrible, èpica i tràgica, gairebé una epopeia: la vida de tota una família, d’un grup de gent, d’un poble, d’una civilització cultural. Una obra, escrita fa pocs anys, però amb el pòsit d’una gran història tràgica que sembla venir del fons dels temps i que posa l’emoció a flor de pell.

“Incendis” presenta la història d’una jove libanesa, d’una zona rural, analfabeta i molt enamorada del jove Nawal. També és la història d’una dona ferida, que aprèn a llegir i a escriure seguint el desig fervent de la seva àvia, que la convida a sortir de la misèria i la foscor. És la història d’una mare que guarda silenci, un pesat i llarg silenci, i que un dia decideix no parlar mai més. És la història dels fills d’aquesta dona, que un cop ella mor, es veuen obligats a buscar i entendre quina és la seva història. Obligats a mirar enrere, troben la veritat dels seus orígens i comprenen quin ha estat el pes que ha arrossegat durant tants anys la seva mare. El que descobreixen és una història personal però també la història de tot un país i una cultura.

En definitiva, es tracta d’una tragèdia moderna amb reminiscències clàssiques. Uns personatges que lluiten aferrissadament contra un destí que els va en contra. Una adaptació moderna del mite d’Èdip però que s’embranca en un món complex i feroç com és el d’avui.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...