27 d’octubre 2012

'The Last Five years', un musical fora de l’habitual a Sala Cabanyes




La Saleta estrena aquest cap de setmana un musical de petit format amb música en directe

publicat per www.capgros.com 26 octubre de 2012
               
Música en directe, petit format i proximitat amb el públic. Aquestes són les claus de ‘The Last Five Years’, un musica que programa Sala Cabanyes en tres sessions durant aquest cap de setmana. Dirigit per Àgata Casanovas, explica l’apassionada història d’amor entre Cathy Hyatt -Anna Herebia-, una eterna aspirant actriu, i Jamie Wallerstein -Marc Flynn-, un escriptor d’èxit. Ho fa amb una estructura poc convencional, amb els dos protagonistes explicant els 5 anys que han passat junts: un en forma cronològica, i l’altra començant pel moment en què es trenca la relació.

The Last Five Years és presenta com un espectacle musical contemporani de petit format amb música en directe. La directora musical, Aradia Sánchez, ha preparat els 14 temes que conformen l’obra. Les cançons es combinen amb alguna part de text, que serveix per relligar la historia. L’obra es representarà a La Saleta, l’espai de petit format de Sala Cabanyes. Allà s’hi podrà veure tocar en directe un baix, un piano, una guitarra i un violí, interpretant gèneres com ara balades, números musicals o temes amb un toc còmic. El públic s’asseu a les dues bandes de l’escenari, cosa que dóna una gran proximitat entre l’actor i l’espectador.

L’obra original és de l’autor nord-americà Jason Robert Brown però ja es va adaptar a Barcelona per part de Daniel Anglès i Joan Vàzquez. Ara la Sala Cabanyes porta fins a la Saleta els temes musicals adaptats al català. Per recolzar el sentit de la historia s’han encarregat un seguit amb projeccions a un equip de l’ESCAC, encapçalat per Pere Vàzquez.

Àgata Casanovas, directora del muntatge, ja havia estat al capdavant d’una altra obra de la Sala Cabanyes, “El Soldadet de Plom”, i també s’encarrega de projectes de La Saca.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...