19 de novembre 2012

Es convoquen els Laboratoris i les Residències creatives de FiraTàrrega per al 2013



publicat per www.firatarrega.com 06/11/2012

La convocatòria s’emmarca dins el programa de Suport a la Creació 2013 i el seu objectiu és incentivar la producció d’espectacles de carrer
TeatrodeCerca va ser un dels Laboratoris 2012
FiraTàrrega ha obert la convocatòria perquè els artistes interessats puguin presentar projectes candidats als Laboratoris de Creació i a les Residències Creatives que tindran lloc al llarg de 2013 a Tàrrega en el marc del programa de Suport a la Creació.
Els Laboratoris de Creació són una convocatòria anual que realitza FiraTàrrega amb l'objectiu de fomentar la producció d'espectacles de carrer. Està destinada a nous artistes, talents emergents o professionals amb experiència que encetin projecte empresarial interessats en la producció d'espectacles per a un escenari urbà. S’adreça a companyies, artistes o creadors amb residència administrativa a Catalunya.
FiraTàrrega seleccionarà un màxim de 3 espectacles a cadascun dels quals els atorgarà un ajut econòmic de 4.000 €. Les companyies podran realitzar una residència creativa a Tàrrega per un període màxim de 4 setmanes entre els mesos de març i agost i l’espectacle resultant formarà part de la programació de FiraTàrrega 2013. També oferirà un seguit de tutories amb cadascun dels seus departaments per tal de preparar la seva participació a FiraTàrrega 2013 i la posterior difusió de l’espectacle.
Com a novetat en la convocatòria 2013, un dels 3 Laboratoris de Creació estarà dedicat a Les Arts de Carrer i el Moviment. Aquest Laboratori serà coproduït per FiraTàrrega (Tàrrega) i El Graner (Barcelona), que aportarà 2.500 EUR addicionals i la possibilitat d’una segona residència. També comptarà amb el suport del Mercat de les Flors (Barcelona), Festival Sismògraf (Olot), Teatre Municipal de l’Escorxador (Lleida), Trayectos (Zaragossa) i el festival TNT (Terrassa).
Pel que fa a les Residències Creatives, FiraTàrrega posa a disposició de les companyies interessades les seves infraestructures (espais d’assaig i allotjament) per tal que puguin materialitzar les seves creacions en les millors condicions, gaudir d'assessorament i d'un suport logístic, tècnic i promocional. En aquest cas, els espectacles resultants no són necessàriament inclosos en la programació de FiraTàrrega.
Els artistes interessats a presentar les seves propostes de laboratoris o residències poden enviar la documentació a FiraTàrrega fins al 31 de desembre de 2012. Més informació a www.firatarrega.com

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...