21 de novembre 2012

Moisès Maicas estrena 'Carta als actors' a l'Espai Brossa




publicat per http://www.mataroradio.cat 20/11/2012  Cristina Salad

Moisès Maicas estrena el proper dijous, a la Seca Espai Brossa, ‘Carta als actors’, un muntatge que neix de la fusió de les obres ‘Carta als actors’ i ‘Per a Louis de Funès’, dos textos de l’autor francès Valère Novarina. L’obra, convertida en un clàssic contemporani, és una reflexió sobre la feina dels actors i del poder exhaltat, destructor i creatiu que desplega dalt de l’escenari. Maicas enfronta el seu nou espectacle com a un treball dens que els ha de permetre transmetre a escena tot el que diu l’autor negre sobre blanc.
Valère Novarina treballa aquesta reflexió sobre l’actor i la seva feina amb un llenguatge molt treballat. Parla de l’intèrpret com un cos animat, exhaltat, destructor i creatiu a l’hora que desplega l’energia a través de la paraula, del llenguatge, de la paraula viva, germinadora, una paraula desproveida de significat. Un segell habitual d’aquest autor francòfon que crea un univers de llenguatge molt especial.
El muntatge que des de dijous es podrà veure a l’Espai Brossa es presenta com a un monòleg interpretat per Laia de Mendoza. Una actriu amb la que el director teatral mataroní ha treballat en ocasions anteriors. Segons Maicas, l’obra també representa per a ella un repte perquè a l’escenari ha de parlar d’una feina que és la seva i les reflexions que Valère Novarina posa en la veu del personatge protagonista.
‘Carta als actors’ es presenta fins el 9 de desembre. Coincidint amb l’estrena i amb la visita de Valère Novarina a Barcelona, s’ha organitzat un cicle d’activitats centrades en l’obra de l’autor. Demà mateix es presenta ‘l’acte desconegut’, obra de Novarina que han traduït al català Sabien Dufrenoy i Anna Soler.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...