26 de juny 2013

Amb lletra clara i prou petita




publicat per
www.mataro.cat
25 de juny de 2013

Una història epistolar entre Antoni Comas i Salvador Espriu

Dins dels actes de l'Any Espriu
El proper dijous 27 de juny a 2/4 de 8 de la tarda a la sala d'actes de la Biblioteca Antoni Comas, el grup Rizoma Teatre format per Damià Costa, Núria Navarro i Eduard Serra faran una lectura dramatitzada del text de Mercè Comas Lamarca, Amb lletra clara i prou petita.

Aquest text és una història epistolar que anirà dibuixant els vincles intel·lectuals i personals entre Salvador Espriu i Antoni Comas.  Una història d'amistat que comença en un "d'aquells dies feixucs, llargs i tristos" de  la postguerra i que durant tres dècades establiran una complicitat basada en el respecte i admiració mutus.

Tres veus explicaran al llarg d'aquest text els vincles intel·lectuals i personals que es crearen entre un escriptor (Salvador Espriu) i un jove professor universitari i crític literari (Antoni Comas), que s'havien conegut quan l'escriptor sobrevivia en l'exili interior i el professor tot just estudiava.

Aquesta és una història de cartes i textos que dialoguen, que es cedeixen la paraula mútuament, com traços que es van enllaçant fins a dibuixar una amistat que durant una trentena d'anys deixà testimoniatge en la paraula escrita. Una història de la il·lusió per una nova coneixença, de les inquietuds, de l'admiració professional, dels malentesos i de les reflexions compartides.

De les seves mans escoltarem com es van trobar, i la complicitat que establiren quan Espriu li digué "No sé altre adreça que la vostra".

Organitzat per: Biblioteques de Mataró-Ajuntament de Mataró
Amb el suport de: Aula de teatre i Comissió Any Espriu.



Per més informació podeu consultar el nostre Bloc : http://bibliotequesdemataro.blogspot.com.es/

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...