30 de setembre 2013

BIG WILL SHAKESPEARE !!! A LA SECA ESPAI BROSSA DE BARCELONA




Sinopsi
L’espectacle Big Will Shakespeare!!! és un recorregut teatralitzat sobre la gran obra shakespeariana, sempre des del punt de vista de l’autor.
L’acció es situa a una taverna musical en el temps actual, una taverna que homenatja a la Boar’s Head que freqüentava Shakespeare.
En escena tres actrius-músics i un actor interpreten els diversos personatges de l’obra de Shakespeare, al mateix temps que interpreten –amb saxo, violoncel, piano i veu mezzosoprano- la música de l’espectacle (Bach i Fats Waller). La música és sempre present i en directe.

El text_
L’autor del text és Quim Lecina, a partir de fragments de diverses obres de Shakespeare. És escrit a partir de la pròpia experiència, i també de la lectura de diversos estudiosos de l’obra del dramaturg anglès, especialment de poetes com José Maria Álvarez i Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

Sobre l’espectacle
El meu descobriment de Shakespeare no va ser en el Teatre: va ser en el Cinema, assistint a una projecció de Macbeth, d’Orson Welles. Jo deuria tenir uns vint anys.
Allà va començar una admiració i un amor creixent per l’obra de Shakespeare, que amb el pas dels anys ha anat augmentant més i més, fins a situar-lo en el meu punt més alt de reconeixement entre tota mena de creadors.
Enguany, amb motiu dels quaranta anys que visc immers en el fascinant món de Teatre, he decidit fer-me el regal d’encarar un treball teatral amb les meves pròpies reflexions sobre la part d’obra shakespeariana que més em fascina, i també sobre tot el que Shakespeare m’ha donat i els coneixements i el goig que li dec.  I, després, compartir-ho amb tothom que vulgui. 
Crec que les idees que es desprenen de l’Obra de Shakespeare -massa poc coneguda en el nostre país-, com tots els grans clàssics, tenen el poder d’ajudar-nos a viure aquest vast i misteriós somni que és l’existència, fent néixer en nosaltres -espectadors o bé lectors- uns sentiments i emocions que sols podem trobar en el Gran ART i en la Gran POESIA.
En l’espectacle fem un recorregut teatralitzat per les obres de Shakespeare que més estimo -una bona part del corpus de l’escriptor-, aturant-nos i representant les escenes portadores d’aquells sentiments i emocions que més em commouen.
D’aquesta manera es proposa un viatge pel llegat de Shakespeare, a través d’una escenificació dels moments més essencials: és una confessió sincera del que sento sobre el que BIG WILL va escriure, al llarg de vint anys, i que crec que és tot el que l’home pot arribar a somiar.
Quim Lecina

Informació pràctica

Dijous 12 de setembre a les 21:00 h: Estrena a La Seca Espai Brossa
Horaris: De dimecres a dissabtes a les 21 h. Diumenges a les 19 h
Preu: 20 €. Dimecres dia de l’espectador, 12 €.
El dia 22 de setembre no hi haurà funció.


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...