31 de desembre 2013

Els Pastorets de Figueres fan 90 anys




“Els Pastorets” del Toar, a l’església del Carme




publicat per
28 de desembre de 2013

La tradicional representació també es podrà veure demà al Teatre de l’Escorxador amb l’AEM-Belles Arts Teatre

Els actors d'“Els Pastorets” abans de l'inici de la representació, organitzada per TOAR a l’església del Carme
©Agrupació Teatral TOAR

El saló parroquial de l’església del Carme de Lleida ha acollit un any més la representació d’“Els Pastorets” de Luís Millà, a càrrec de l’Agrupació Teatral TOAR. En aquesta tradicional representació hi participen personatges del món polític i social lleidatà. Així, la tinenta d’alcalde Montse Parra i el regidor Paco Cerdà han sortit a escena fent de pastorets, com a actors convidats. El regidor Joan Gómez ha assistit a la representació, que ha aplegat un nombrós públic a l’espai parroquial.

Els Pastorets és la tradicional obra del Nadal en què els pastors Borrego i Carquinyoli expliquen la història més arrelada de la tradició catalana, teatral i nadalenca. Agustí Guasch i Cosme García condueixen l’obra i hi col·labora el Grup Sardanista Montserrat. Toar tornarà a interpretar l’espectacle dilluns, a l’Auditori Municipal Enric Granados.

AEM-Belles Arts Teatre farà Els Pastorets al Teatre de l’Escorxador demà, a les 18.30 h, i el dimecres, dia 1 de gener, a les 18.30 h.

Els Pastorets arriben al Teatre del Círcol de Badalona




publicat per
24 de desembre de 2013

El Teatre El Círcol ja olora a Nadal i això significa una cosa: s’apropa la clàssica representació dels Pastorets. Després de diverses setmanes d’assajos, en Jeremies, la Isabeló, en Jepó, l'Anam i en Joanoi, les fúries i en Satanàs, tots els personatges de la història comencen a agafar la forma de cara a l'estrena del dia de Sant Esteve. Àngels, dimonis i pastors es trobaran el proper dia 26 a l’escenari per donar el tret de sortida a la representació d’enguany. Aquest Nadal, els Pastorets pujaran 4 vegades dalt l'escenari: els dies 26, 28 i 29 de desembre i el dia 4 de gener.

Tornen "Els Pastorets" de Sant Julià de Lòria




publicat per
26 de desembre de 2013

Són dies de festa i hi ha propostes per a tots els públics, en especial per als infants. Demà comença el 22è Saló de la infància i joventut al centre esportiu i sociocultural d’Encamp.
25 desembre, 2013 - 20:15
També demà, a les 8 del vespre, es representa la primera funció d'"Els Pastorets", de Sant Julià de Lòria. Enguany, amb una edició, la vintena, carregada d'èpica. Hi haurà tres funcions més, el 27 de desembre, a 2/4 de deu, i el 4 i 6 de gener, a les sis de la tarda. Totes a l´Auditori Claror.

Informa: Anna Lladó

30 de desembre 2013

Els Pastorets de Calaf destinaran un euro per cada entrada venuda a l'Hospital Sant Joan de Déu




La 89a edició de l'espectacle de Josep Maria Folch i Torres espera l'assistència d'uns 2.400 espectadors durant les festes de Nadal
publicat per
17 de desembre de 2013
ACN

Aquesta temporada els Pastorets de Calaf es convertiran en els Pastorets més solidaris de Catalunya per la seva col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat. a banda de la donació d'un euro per cada entrada venuda, també s'hi podrà col·laborar fent una donació a la fila 0. Els calafins volen posar un gra de sorra amb el projecte Hospital Amic de Sant Joan de Déu.

Un centenar de persones, entre actors, músics, tècnics i organitzadors participaran en la 89a edició dels Pastorets de Calaf, que esperen rebre la visita d'unes 2.500 persones durant les cinc sessions que faran. Les novetats principals se centren en la renovació dels decorats i el vestuari i també en el gir que s'ha donat en la il·luminació per donar una atmosfera adequada a cada moment de l'obra.


Els Pastorets tornen a Terrassa de la forma més solidària




publicat per
24 de desembre de 2013

La companyia Ja Som algú representa el clàssic nadalenc al Teatre dels Salesians, i tots els beneficis han anat destinats a Càritas i a l’ONG Vols per cooperar amb els infants i joves de països en vies de desenvolupament

Els Pastorets han tornat a Terrassa un any més, i aquest cop de la manera més solidària. La companyia Ja Som algú ha estat l’encarregada de portar a l'escenari aquest clàssic nadalenc al Teatre dels Salesians. Es tracta d’una representació solidària ja que tots els beneficis han anat destinats a Càritas i a l’ONG Vols, una associació que busca la cooperació amb els infants i joves dels països en vies de desenvolupament.

Els Pastorets de Folch i Torres tornaran a representar-se al mateix teatre els dies 28 i 29 de desembre i 2 i 3 de gener.

Per la seva banda, la Sala Crespi ha acollit la versió egarenca d’aquesta representació: Ganàpia i Cigronet. L’obra va ser escrita l’any per l’autor terrassenc Francesc Izquierdo i es va estrenar l’any 1949 al Casal de Sant Pere.

Ganàpia i Cigronet tornaran a l’escenari de la mà de PAM Teatre el 26, 28, 29 de desembre, i 4 i 5 de gener.

'Qui no té tall, rosega 'baguettes'' dilluns 30 2/4 de 8 de la tarda a El Públic




L'actor mataroní Xevi Ribas presenta el seu primer muntatge a Mataró després de dos anys d'estada per estudis a París amb un text que fa referència a les dificultats per viure a l'estranger en un moment en què molts joves del nostre país marxen fora del nostre país.
  
Organitza: El Públic. Preu: 5 euros.

29 de desembre 2013

Els Pastorets, solidaris i a favor del dret a decidir




publicat per
23 de desembre 2013

La nova temporada de pastorets no és aliena al debat polític i social de Catalunya. Algunes entitats han decidit apropar-se al públic incorporant la defensa del model lingüístic a les escoles i el debat sobre el dret a decidir.

És el cas dels Pastorets de Girona, que arriben als 33 anys i ho fan plenament actualitzats. Aquest any, el poble de pastors s'haurà d'enfrontar a l’amenaça d’un nou censor romà, que els interpel·larà en una llengua que no és la que ells parlen i els ordenarà que l’emprin i la facin aprendre als nens.
Arran de la indignació dels pastors i la reclamació de poder decidir el seu propi futur, el censor els desaconsellarà deixar l'imperi. En aquest sentit els recordarà que, en cas d'intentar-ho, quedaran condemnats a l'ostracisme en tot el món romà i que seran exclosos de tots els tractats internacionals. Finalment, el funcionari lloarà amb ironia la seva identitat com a “poble treballador” i els convidarà a limitar-se a complir amb les tradicions. “Aixequeu castells!”, els dirà.
Pastorets solidaris
Per la seva banda, Els Pastorets de Calaf es convertiran en els primers Pastorets solidaris amb l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues. Enguany, el Casal de Calaf col·laborarà, donant 1€ de cada entrada venuda, en el finançament de les activitats que formen part del programa Hospital Amic de Sant Joan de Déu destinades a minimitzar el risc d’impacte de l’hospitalització de nens i nenes. També es pot col·laborar amb aquesta iniciativa a través de la fila 0, amb el número de compte: 2013 6045 47 0200024733.
D’aquesta manera, es vol posar un petit gra de sorra en un important projecte a través del qual l’hospital vol traspassar les seves parets físiques per vincular-se més estretament amb la ciutadania.
51 representacions per tota Catalunya
Les entitats membres de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya representaran un total de 51 espectacles en la nova temporada. Els més matiners ja han estrenat els passats 9 i 14 de desembre, però el plat fort serà entre el dia de Nadal i el cap de setmana següent. Només el diumenge, 29 de desembre, els Pastorets es posaran en escena a 41 teatres al mateix temps. Molts es perllongaran fins a meitats de gener i fins i tot hi ha qui manté aixecat el teló fins a primers de febrer.
Les representacions es distribueixen territorialment en una vintena de comarques que abracen tot el territori de Catalunya: del Ripollès al Barcelonès i del Montsià al Baix Empordà. En total, oferiran 217 representacions i mouran aproximadament 5.750 participants entre actors i actrius, cantaires, dansaires, musics, tramoies, tècnics i organitzadors. La Coordinadora de Pastorets preveu una assistència superior als 60.000 espectadors.

Els Pastorets es transformen a Moià en una sàtira política al voltant de la consulta




publicat per
23 de desembre de 2013
Moià (ACN).-

La clàssica representació de Nadal, 'Els Pastorets', tindrà una adaptació singular a Moià (Bages) i es convertirà en una sàtira política que pren la convocatòria de la consulta sobiranista com a nus argumental. Els pastorets Lluquet i Rovelló seran l'Esquerret i el Converjó, que es queden adormits el dia que s'ha de fer pública la data i la pregunta de la consulta. Els antagonistes s'encarnen en els personatges de Lluciwert i Satasnar, interpretat per l'alcalde i diputat d'ERC al Parlament, Dionís Guiteras. "Esperàvem l'anunci de la pregunta a finals de desembre i em van fúmer l'argument una mica enlaire", ha bromejat l'autor de l'obra, l'humorista Quim Vila. L'espectacle s'estrenarà el dia de Nadal.

Tornen els Pastorets de Palafrugell




publicat per
24 de desembre de 2013

Un any més, tornen Els Pastorets de Palafrugell, un espectacle de gran format que organitza l’Agrupació Teatral Les Bambolines, amb més de 70 actors a l’escenari, 30 decorats i nombrosos efectes especials com pirotècnia, foc, neu i l’habitual presència d’un burro català a escena.
Les representacions d’enguany, es faran els dies 26 i 29 de desembre i 1 de gener, a les 6 de la tarda, al Teatre Municipal. Les entrades, a un preu de 10 euros es poden adquirir a la taquilla del TMP o a través de www.telentrada.com
Entre les novetats d’enguany, es farà sàtira de la polèmica generada a l’entorn del procés sobiranista de Catalunya, així com de les retallades dutes a terme per part de la Generalitat i del Govern Central. Tot plegat amb l’objectiu d’oferir un espectacle màgic, dinàmic i divertit destinat per a petits i grans que cada aglutina més de mil espectadors al Teatre Municipal de la vila.
L’escenografia de la funció, que es renova constantment, està formada per més de 30 decorats, alguns d’ells, com el que reprodueix la façana de l’església parroquial de Palafrugell o les cases marineres de Calella identifiquen Els Pastorets amb la localitat.
Les representacions d’Els Pastorets de Palafrugell, enguany arriba al 121 aniversari de la primera representació a Palafrugell. A la vegada es commemoren els 61 anys de les representacions a la vila de l’obra Els Pastorets o l’Adveniment de l’infant Jesús, de Josep Maria Folch i Torres, versió que fou estrenada a Palafrugell l’any 1952.

Trobareu més informació al web www.elspastoretsdepalafrugell.com.

Els Pastorets de Roses renoven la seva coreografia i vestuari




publicat per
25 de desembre de 2013

Diumenge es va portar a terme al Teatre Municipal de Roses la primera de les tres representacions previstes

Un dels espectacles tradicionals de les festes de Nadal a Catalunya és la representació dels Pastorets, en qualsevol de les seves versions dels diferents autors. L’any 1981 el Grup de Teatre de Roses va recuperar aquesta tradició posant en escena una versió dels anomenats, i centenaris, Pastorets d’Olot. Més de cent actors i actrius a dalt de l’escenari i, com un de les novetats d’enguany, acompanyat per una mitja dotzena de músics enlloc del quatre habituals.
Però la principal diferència respecte a l’any passat s’ha donat en la renovació de la coreografia de la lluita entre dimonis i àngels i el vestuari dels mateixos.

La història dels Pastorets de Roses es basa en les aventures d’en Bato, en Borrego i els pastors que van cap a Betlem a adorar a Jesús, i entremig es troben amb les trampes que els dimonis capitanejats per Luzbel els hi han  preparat.

Diumenge es v portar a terme al Teatre Municipal de Roses la primera de les tres representacions previstes, la segona està previst per demà, dia de Sant Esteve i la tercera i última pel proper diumenge, 29 de desembre. Totes a la mateixa hora, a les 18:30 hores.

Les entrades (10 € adults i 5 € infants), es poden adquirir a la taquilla del Teatre Municipal, 2 hores abans de l’inici de cadascuna de les funcions.


Presentació de la 20a edició: Els Pastorets en més dimensions




publicat per
Escrit per  Comú

Desprès de vint anys en cartellera durant les festes de Nadal, Els Pastorets de Folch i Torres tornen a l’escenari del Claror força canviats. Coneixerem els autèntics Lluquet i Rovelló, en la seva realitat, des de la qual seran propulsats al món de fantasia de l’obra teatral. S’obre així un espectacle en tres moviments, on les referències al món cinematogràfic seran la plataforma per entendre els diferents nivells, temporals i de situació,  en les aventures d’aquests personatges. El pròleg ens els presentarà tal i com són en la seva “realitat”. En un segon moviment, els trobarem immersos en la història dels Pastorets. Per a ells, el pas per aquesta aventura representarà un canvi que ho trastocarà tot. Així que un epíleg ens explicarà com ha afectat en Lluquet i en Rovelló aquesta estranya experiència entre àngels i dimonis.
Si tenim en compte que el cinema i la música són indestriables, haurem entès que les bandes sonores de pel•lícules ompliran encara més de música l’espectacle d’enguany.  Quant a l’escenografia, malgrat es conserva el fons del bosc- sempre tenebrós-,  els personatges tindran una cova nova de trinca per a les seves aventures. Tot i que no volem desvetllar gaires coses més, allò que els fans de les sèries anomenen fer “spoilers”, us direm que una de les cintes que el públic podrà reconèixer serà la de “ El màgic d’Oz”.
Per resumir, direm que Els Pastorets serà un espectacle de música, llum i color. No és casualitat si, com ha comunicat en la roda de premsa de presentació Laura Rogé, cap de Cultura, que vint-i-un mil espectadors hagin vist Els Pastorets a dia d’avui. Com sempre, damunt i darrere l’escenari, un grup de gent plena de talent i voluntat: 150 persones treballen en l’espectacle.
En els rols principals, o “Cast and Crew” com posen a les pel•lícules:
Lluquet -> Lluís Adran
Rovelló -> Xavier Pérez
Satanás -> Toni Rabassa
Llucifer -> Iris Orriols
Sant Miquel -> Gemma Garcia
Venda d'entrades als punts habituals - com per la resta de la Temporada de Teatre-. Preu: 10 euros

Els Pastorets d'Arbucies




A les 18.30 h, al Teatre El Centre
Entrada: 7 €
Venta anticipada: Bar El Centre
Organitza: Centre Parroquial d'Arbúcies
Col·labora: Ajuntament d'Arbúcies

28 de desembre 2013

Els pastorets de Ripoll també volen la consulta




publicat per
http://www.naciodigital.cat
27 de desembre de 2013

El dissabte 28 és la darrera oportunitat per veure "El Naixement del Salvador o la redempció de l'esclau" després de les representacions de Nadal i Sant Esteve

Pastorets de Ripoll. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)

El procés sobiranista i, sobretot, l'anunci de la consulta d'autodeterminació per al proper 9 de novembre de 2014 fa dies que protagonitzen l'actualitat. Una circumstància que també va aparèixer als pastorets de Ripoll fins al punt que van oferir al naixement una urna amb una estelada per tal de poder votar sobre la independència.

Els pastorets de Ripoll tenen més de 125 anys d'història i fa més de tres dècades que es representenen ininterrompudament de la mà de la companyia la Teranyina. El Naixement del Salvador o la redempció de l'esclau es va representar per Nadal –a benefici del centre de distribució d'aliments local- i per Sant Esteve. La tercera i darrera funció serà el dissabte 28 de desembre a les sis de la tarda al Comtal.

Els origens dels pastorets ripollesos es remunten al 1880 en el marc de l'Acadèmica Catòlica, més coneguda com la Lira. Van encarregar a dos socis del Centre Catòlic d'Olot –Antoni Molins i Ignasi Rubió- la confecció de l'obra El nacimiento del salvador o la redención del esclavo, una sarsuela en en castellà i vers. L'estrena no va ser fins al desembre de 1886 i tretze anys més tard, mossèn Josep Parer, vicari de la parròquia de Ripoll, es va encarregar de traduir-la al català.

La Guerra Civil va suposar el primer període sense pastorets ripollesos. Van tornar el 1939, això sí, en castellà. Primer a la Lira i, després del desnonament, al Teatre Comtal, es van mantenir sense interrupció fins al 1976. Aleshores es va produir un altre període sense aquesta representació nadalenca fins que el 1982 un grup de joves el van recuperar. La companyia la Teranyina ha estat l'ànima d'unes representacions que també compten amb la participació de la coral infantil els Follets, la societat coral la Flor de Maig i la Capella de Santa Maria.

El Teatre Principal ho té tot a punt per representar "Els Pastorets"




publicat per
24 de desembre de 2013

Enguany serà una representació especial en motiu de la celebració dels 150 anys de la Societat Coral l’Esperança. Per aquest motiu, el Teatre Principal i el Grup Artístic Carles Xena han preparat una versió de la història tradicional de “L’Estel de Natzaret”.

El director, Jordi Pons, ha explicat que la representació tindrà com a base diversos textos de les obres escrites sobre Els Pastorets, però serà narrada com si fós un conte de Nadal en el que els protagonistes viatgen en el temps. Tot i que no és religiosa sí que té alguns elements d’aquest tipus.

En total, seran una trentena d’actors a l’escenari acompanyats per diversos extres. El disseny de l’escenografia també serà diferents a la tradicional d’Els Pastorets. D’aquesta se n’encarrega Alfred Casas.
Jordi Pons ha remarcat que aquesta obra és especial pels 150 anys de la Societat Coral l’Esperança i que a partir de l’any que ve es tornaran a fer a l’escenari del Seràfics. La representació d’Els Pastorets serà per Sant Esteve, així com el 28 i 29 de desembre, i 1 de gener. Les entrades valen 7 euros per internet, 9 euros si es compren a taquilla.  

"Els Pastorets" de Josep M. Folch i Torres




publicat per
25 de desembre de 2013

SANT PERE DE RIBES
25-12-2013 fins 29-12-2013

Els propers dies 25 a les 7 de la tarda i 28 i 29 a les 6 de la tarda,el Grup de Teatre Bell Lloc del Centre Parroquial representarà com és tradicinal, l'obra nadalenca de Els Pastorets de Ribes a la Sala de Teatre de la mateixa entitat. Obra dirigida i adaptada per Joan Rosquelles de "Els Pastorets" de Josep M. Folch i Torres, on enguany,s'han fet en el primer acte petits canvis d'ordre i diàleg d'alguns quadres, i la incorporació d'un nou próleg.

LLOC I ADREÇA DE L'ACTE
Sant Pere de Ribes
Centre Parroquial

Tots els Pastorets de Catalunya




publicat per
26 de desembre de 2013

Del 14 de desembre de 2013 al 9 de febrer de 2014
Diverses poblacions
Pastorets de Catalunya

‘Els pastorets’ tenen el seu origen en les representacions medievals que se celebraven a l’interior de les esglésies el dia de Nadal, sobretot durant la missa de matines que més tard esdevindria la missa del gall. A finals del segle XVIII i principis del XIX, ja hi ha notícies de les representacions en cases de nobles, deslligades de la litúrgia. Avui ‘Els pastorets’ ja han superat l’àmbit religiós per esdevenir moltes vegades un signe d’identitat del lloc on es representen. Per les festes de Nadal que vénen, en molts teatres es repetiran les populars representacions. Les primeres seran el 9 de desembre, mentre que el plat fort d’‘Els pastorets’ serà els dies de Nadal i Sant Esteve. Molts es perllongaran fins a mitjan gener i fins i tot alguns mantenen aixecat el teló fins a la primeria de febrer. Quaranta-set espectacles són els que integren la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, que va constituir-se l’any 2006 amb l’objectiu d’esdevenir un fòrum de relació entre els grups i un motor perquè es valori i difongui aquest referent cultural. En total s’oferiran prop de dues-centes representacions, per les quals es calcula que passaran uns seixanta mil espectadors.

Anglès – Els Pastorets
Text de Miquel Vall-llosera
A La Doma, Carrer Major, 19
25 i 26 de desembre de 2013, a les 19 h
27 de desembre de 2013, a les 20 h

Arenys de Munt - Pastorets el musical, 100 anys!  Una orquestra en directe i més de 60 actors dalt de l’escenari són les particularitats dels anomenats pastorets musicals d’Arenys de Munt. Efectes de so, foc i altres sorpreses aconsegueixen una representació única de dues hores de durada en què cada detall està pensat molt acuradament.
Estrena del nou espectacle amb música i lletra de creació pròpia
Al Centre Moral d’Arenys de Munt, Rambla Francesc Macià, 57
25 de desembre de 2013, a les 19.00 h
28 de desembre de 2013, a les 22 h
29 de desembre de 2013, a les 18 h
Reserva i venda d’entrades: 937 937 019 - www.centremoral.cat

Argentona – Els Pastorets d’Argentona 100 anys!
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Centre parroquial d’Argentona, Bernat de Riudemeia, 4
21, 22, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
25 de desembre de 2013, a les 19 h
6 de gener de 2014, a les 18 h Reserva d’entrades: www.centreparroquialargentona.cat

Badalona – Els Pastorets
Text de Josep M Folch i Torres
Al Teatre del Círcol, carrer Sant Anastasi, 2
26, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
4 de gener de 2014, a les 18 h
Venda anticipada: 933 844 556 i el dimecres i dijous de 6 a 8 al teatre

Balsareny – Els Pastorets de Balsareny
Text de Josep M Folch i Torres
A la Sala Sindicat, carrer Ponent, s/n – Plaça de la mel
25 de desembre de 2013, a les 18.30 h
29 de desembre de 2013, a les 17.30 h 12 i 19 de gener de 2014, a les 17.30 h
Reserva d’entrades: 938 396 656 (en horari comercial)

Barcelona, Lluïsos d'Horta – Dimonis i Pastorets
Adaptació a partir de textos de Josep M. Folch i Torres, Frederic Soler “Pitarra” i Ramon Pàmies
Al Teatre dels Lluïsos d’Horta, carrer Feliu i Codina, 11
21 de desembre de 2013, a les 18 h
22 de desembre de 2013, a les 12 h i a les 18 h
Reserva i venda d’entrades: 934 277 3 27 - 619 105 927 2

Barcelona, Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià – L’Estel de Natzaret
Text de Ramon Pàmies
Al Teatre del Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià, carrer Pare Miquel de Sarrià, 8
22, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
4, 12 i 19 de gener de 2014, a les 18 h
Reserva d’entrades: 932 039 772 - www.teatredesarria.cat

Barcelona, Les Corts, Col·legi Pare Manyanet
Text de Josep M Folch i Torres
A l’auditori del Col·legi Pare Manyanet, Travessera de les Corts, 331
14 i 15 de desembre de 2013, a les 17 h
Reserva d’entrades: 629 281 414 - montse.ezcurra@gmail.com

Barcelona, Cloteatre de l’Orfeó Martinenc – Els Pastorets
Text de Josep Miralles i Salvador Prat
A l’Orfeó Martinenc, Av. Meridiana, 97
22, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
Reserva d’entrades: 622 307 595 - cloteatre@orfeomartinenc.cat

Barcelona, Jove Calassanç Teatre – Els Pastorets del JCT
Text de Josep M. Folch i Torres
A la Sala Calassanç, Sant Quintí, 19
26 de desembre de 2013, a les 19 h
28 de desembre de 2013, a les 18 h
29 de desembre de 2013, a les 12 h – versió EXPRESS reduïda
No hi ha venda anticipada d'entrades Informació: 934 553 104 (de 17h a 21h)

Berga – El Bressol de Jesús . Es caracteritzen per ser dels pocs pastorets que mantenen la representació d’en Serafí Soler, Pitarra, i per incloure les garrofes, un conjunt de 44 versos que repassen en clau satírica la vida social i política del municipi.
Text de Frederic Soler “Pitarra”
Al Teatre Municipal de Berga, Ronda de Queralt, 15
25 de desembre de 2013, a les 22 h
26 i 29 de desembre de 2013, a les 17:30h
1 i 12 de gener de 2014, a les 17.30 h
Venda d’entrades: www.elspastoretsdeberga.cat

Calaf – Els Pastorets de Calaf. En poc temps s’han convertit en un referent del món dels pastorets, tant pel que fa a la seva fidelitat al text de Josep Maria Folch i Torres com per les innovacions tècniques i la seva acurada posada en escena.
Text de Josep M Folch i Torres
Al Casal de Calaf, Carretera Llarga, 11
25 de desembre de 2013, a les 19 h
29 de desembre de 2013, a les 17.30 h
12, 19 i 26 de gener de 2014, a les 17.30 h
Contacte: 660 410 100

Caldes de Montbui – Els Pastorets
Text de Josep M Folch i Torres
Al Casino de Caldes, carrer Forns, 15
25, 26 i 29 de desembre de 2013, a les 18.30 h
Reserva i venda d’entrades: cultura@casinodecaldes.cat i a taquilla els diumenges a la tarda 3

Canovelles – Els Pastorets
Text de Josep M Folch i Torres
Al. Teatre-Auditori Can Palots, carrer Barcelona, 8-10
26, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 19 h

Deltebre – Els Pastorets
Text de Josep M Folch i Torres
Al Saló Parroquial, carrer Major, 23
22 i 26 de desembre de 2013, a les 20 h

El Vendrell – Els Pastorets del Vendrell. Els pastorets del Vendrell es caracteritzen pel fet que posen en escena un text poc comú arreu del territori, l'obra ‘El primer Nadal dels pastors’, de mossèn Rossend Fortunet.
Adaptació del text de Josep M Folch i Torres
Al Teatre Municipal Àngel Guimerà, Sant Jordi, 9-13
19 i 26 de gener de 2014,a les 17 h
2 i 9 de febrer de 2014, a les 17.00 h
Reserva i venda d’entrades: 977 662 993

Esplugues de Llobregat.
Text propi
Al Casal de Cultura Robert Brillas
Del 21 al 29 de desembre a partir de les 20.30 h
Venta d'entrades als comerços d'Esplugues

Girona - Els Pastorets de Girona
Text de Francesc Gay i Joan Ribas
Al Teatre Municipal, Plaça del vi, 1
25, 26, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 17.30 h
1, 3 i 4 de gener de 2014, a les 17.30 h
Venda d’entrades: www.girona.cat/teatremunicipal
Contacte: 972 227 719 i 972 207 754 - teatre@laplaneta.net

Granollers – Els Pastorets
Adaptació de Txell Roda del text de Josep M. Folch i Torres
Al teatre Auditori de Granollers, carrer Torras i Bages, 50
26, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 19 h
Reserva i venda d’entrades: 938 405 121 - www.teatreauditoridegranollers.cat

L’Hospitalet de Llobregat – Els Pastorets
Text de Josep M Folch i Torres
Al Teatre del Centre Catòlic, Rambla Just Oliveras, 31
25 de desembre de 2013, a les 20 h
26 i 28 de desembre de 2013, a les 19 h
29 de desembre de 2013, a les 11.30 h
4 de gener de 2014, a les 19 h
5 de gener de 2014, a les 11.30 h
Contacte: 932 610 761

Igualada – Els Pastorets
Text de Josep M Folch i Torres
Al Teatre Ateneu Igualadí, carrer Sant Pau, 9
22 i 29 de desembre de 2013, a les 11.45 h - sessió reduïda
26 i 29 de desembre de 2013, a les 17.45 h
5 i 12 de gener de 2014, a les 11.45 h – sessió reduïda
Venda d’entrades: www.elspastorets.com
Contacte: 938 037 556 4

La Palma de Cervelló - Els Pastorets de La Palma
Text de Ramon Pàmies
Al Teatre Societat Aliança Palmarenca, carrer Sant Josep, 3
25 de desembre de 2013, a les 19 h
29 de desembre de 2013, a les 18 h
12 de gener de 2014, a les 18 h
Venda d’entrades: 936 720 952 (de dilluns a divendres de 17 a 20 h i dissabtes de 9 a 14 h)

L’Ametlla de Merola - Els Pastorets de L’Ametlla de Merola. Una música i una lletra pròpies, fruit d’una llarga tradició teatral, una escenografia artesanal i la participació entusiasta de tots els veïns són les claus de l’èxit d’aquests pastorets, que es representen cada diumenge de gener al teatre d’aquesta antiga colònia tèxtil del riu Llobregat.
Text de Francesc d’Assis Picas
Al Teatre Esplai, Plaça del teatre, s/n
29 de desembre de 2013, a les 16.30 h
4 de gener de 2014, a les 21.30 h
12, 19 i 26 de gener de 2014, a les 16.30 h
Venda d’entrades: 686 278 836

Lleida – Els Pastorets
Text de Lluís Millà
Al Teatre Municipal de l’Escorxador, carrer Lluís Companys, s/n
29 de desembre de 2013, a les 18.30 h
1 de gener de 2014, a les 18.30 h
Contacte: 973 279 356

Manresa - Els Pastorets de Manresa
Text de Josep M. Folch i Torres
A la Sala Els Carlins, carrer Sabateria, 3
26, 28, 29 de desembre de 2013, a les 18 h
1, 4 i 6 de gener de 2014, a les 18 h
Venda d’entrades: www.manresa.fila12.cat
Contacte: 938 721 924

Mataró - Els Pastorets de Mataró. Els actors Joan Pera, Boris Ruiz i Jordi Bosch, entre d’altres, van trepitjar el seu primer escenari durant la representació dels pastorets del municipi maresmenc. L’obra, una escenificació fidel de l'original ‘L’Estel de Natzaret’, de Ramon Pàmies, va ser declarada patrimoni cultural de la ciutat l’any 1981.
Text de Ramon Pàmies
A la Sala Cabanyes, La Riera, 110-120
22 i 29 de desembre de 2013, a les 17 h
26 i 28 de desembre de 2013, a les 19 h
6, 11 i 18 de gener de 2014, a les 19 h
12, 18 i 26 de gener de 2014, a les 17 h
Venda d’entrades: 618 773 013 - www.elspastoretsdemataro.cat
Contacte: 937 908 502

Molins de Rei - Els Pastorets de Molins de Rei
Text de Frederic Soler “Pitarra”
Al Teatre de la Joventut Catòlica, Plaça Mercè Rodoreda, 1
26 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
28 de desembre de 2013, a les 21.30 h
4 i 12 de desembre de 2014, a les 18 h

Montblanc – Els Pastorets de Montblanc
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Teatre del Centre Parroquial, carrer Major, 109
25, 26 i 27 de desembre de 2013, a les 18 h
1 i 5 de gener de 2014, a les 18 h

Navarcles – Els Pastorets
Text de Josep M. Folch i Torres amb adaptació de Jaume Costa
Al Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas, carrer Creueta, s/n
25 de desembre de 2013, a les 19 h
29 de desembre de 2013, a les 17 h
4 de gener de 2014, a les 17 h
28 de desembre de 2013 i 3 de gener de 2014, a les 21.30 h, adaptació especial “APM”
Venda d’entrades: www.navarcles.fila12.cat
Contacte: 938 310 162

Olesa de Montserrat
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Casal d’Olesa, Metge Carreras, 69 
25 i 29 de desembre de 2013, a les 18.30 h
6 i 12 de gener de 2014, a les 18.30 h

Palafrugell – Els Pastorets de Palafrugell
Text de Josep M Folch i Torres
Al Teatre Municipal de Palafrugell, Santa Margarida, 1
26 i 29 de desembre 2013, a les 18 h
1 de gener 2014, a les 18 h
Venda d’entrades: www.telentrada.com - 902 101 212

Pals – La Flor de Nadal
Text de Francesc d’Assis Picas
Al Pavelló Municipal, Plaça Europa, 3
4, 6 i 12 de gener de 2014, a les 18 h
Contacte: 609 484 283 - pastoretsdepals@hotmail.es

Puigcerdà – Els Pastorets de Puigcerdà
Text de Josep M Folch i Torres
Al teatre del Casino Ceretà, Rambla Josep M. Martí, 1
26 de desembre de 2013, a les 18 h
29 de desembre de 2013, a les 12 h
Venda d’entrades: 972 880 542 (oficina de turisme)

Reus – El Nadal dels pastors
Text de J. Morera i Soler i música d’E. Bosser
Al Teatre de l’Orfeó Reusenc, carrer Sant Llorenç, 14
22 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
3 de gener de 2014, a les 21 h
4 i 6 de gener de 2014 a les 18 h 

Ripoll - Els Pastorets de Ripoll
30 anys de la nova etapa Text d’Antoni Molins i Gelada
Al Teatre Comtal, carrer dels Pirineus, 10
25 de desembre 2013, a les 22 h
26 i 28 de desembre de 2013, a les 18 h
Contacte: 972 702 291 (Teatre Comtal) - 972 714 142 (Ajuntament de Ripoll)

Rubí – Els Pastorets de Rubí
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Casal Popular de Rubí, carrer Pere Esmendia, 14
22 i 29 de desembre de 2013, a les18 h
4 de gener de 2014, a les 18 h
Venda d’entrades: www.rubi.fila12.cat

Sabadell - Els Pastorets del Centre Parroquial Sant Vicenç
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Teatre del Centre Parroquial Sant Vicenç, Montllor i Pujal, 103
26 i 28 de desembre de 2013, a les 17.30 h
29 de desembre de 2013, a les 10.30 i a les 17.30 h
1, 4, 6, 12, 19 i 26 de gener de 2014, a les 17.30 h
5 de gener de 2014, a les 10.30 h
Venda d’entrades: www.telentrada.com - 902 101 212
Contacte: 937 179 401

Sabadell - Els Pastorets de la Joventut de la Faràndula
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Teatre Municipal La Faràndula, carrer Alfons XIII, 38
22, 26 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
1, 4, 6, 11 i 12 de gener de 2014, a les 18 h
Taquilla: 937 270 833

Sant Boi de Llobregat - Els Pastorets de Sant Boi
Adaptació lliure del text de Rafael Anglada i Josep C. Tapias
A Cal Ninyo, carrer Bardina, 44
25, 26, 27, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 19 h
Contacte: www.tripijoc.cat

Sant Esteve de Llémena – Els Pastorets
Versió pròpia a partir dels textos de Ll. Millà, F.A. Piques i J.M. Folch i Torres
Al local Social de Sant Esteve, Ctra. comarcal 531, s/n
28 i 29 de desembre de 2013, a les 17.30 h
Contacte: 676 941 571 7

Sant Feliu de Llobregat – Els Pastorets del Centre Parroquial
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Teatre del Centre Parroquial, carrer Pi i Margall, 6
25 de desembre de 2013, a les 19 h
26 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
4 de gener de 2014, a les 18 h
Contacte: 936 661 016

Sant Feliu de Llobregat – Els Pastorets de la Companyia del Carme
Text de Josep M. Folch i Torres
A la Sala d’Actes de la Residència del Carme, carrer Miguel de Cervantes, 14
22 de desembre de 2013, a les 17 h
Contacte: 936 664 777 - granellba@santfeliu.cat

Sant Hipòlit de Voltregà – Els Pastorets de Sant Hipòlit de Voltregà
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Teatre Municipal, carrer de l’església,1
25 de desembre de 2013, a les 21.30 h
26 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
6 de gener de 2014, a les 18 h

Sant Vicenç de Castellet – Els Pastorets de Sant Vicenç de Castellet
Text de Josep M. Folch i Torres
A la Sala de Cal Soler, Plaça de la Generalitat, s/n
29 de desembre de 2013, a les 18 h
6 de gener de 2014, a les 19 h
Contacte: 639 760 163

Santpedor
Text de Josep M. Folch i Torres A Can Llovet, carrer Roger de Flor, s/n
26 i 28 de desembre de 2013, a les 18 h

Sitges – Primer Nadal dels pastors
Text de Mn. R. Fortunet
Al teatre Prado Suburense, carrer Francesc Gumà, 6-14
22 i 26 de desembre de 2013, a les 19 h
28 de desembre de 2013, a les 22 h
Venda d’entrades: 609 709 717 - elspastoretsdesitges@hotmail.com

Solsona – Els Pastorets
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Teatre Comarcal de Solsona, Vall Fred
26 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
6 de gener de 2014, a les 18 h Contacte: 686 393 683 8

Súria – Els Pastorets de Súria
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Teatre del Foment Cultural, carrer Sant Antoni M. Claret, 18-26
25, 26, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
1, 4 i 6 de gener de 2014, a les 18 h
Venda d’entrades: www.pastoretssuria.org i www.fomentculturalsuria.cat, Milar Reguant Agut i a la taquilla del teatre una hora abans de la representació
Contacte: 626 285 953

Tàrrega
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Teatre Ateneu www.bat-teatre.net
(Fan Els Pastorets cada dos anys)

Terrassa - Els Pastorets
Text de Josep M. Folch i Torres
Al Teatre Principal, Plaça Maragall, 2
26, 28 i 29 de desembre de 2013, a les 18.30 h
1, 4 i 6 de gener de 2014, a les 18.30 h
Reserva de localitats: 937 831 917 - www.tresc.cat

Ulldecona – Els Pastorets
Text de Josep M Folch i Torres
Al Teatre Municipal d’Ulldecona, carrer Major, 147
8, 15, 22 i 29 de desembre de 2013, a les 18 h
Reserva d’entrades: 638 496 009 - passioulldecona@passioulldecona.org

Vilanova i la Geltrú. Vilanova disposa d'una extensa tradició en la representació d'obres teatrals de temàtica nadalenca. Una gran participació popular, una música feta per compositors locals i uns decorats propis són alguns dels elements que converteixen el municipi en una gran escola de formació teatral.
Adaptació del text de Josep M Folch i Torres
Al Teatre Círcol Catòlic, Sant Gervasi, 41
25 i 26 de desembre de 2013, a les 18.30 h
28 de desembre de 2013, a les 22 h
29 de desembre de 2013, a les 18 h
4, 11 i 12 de gener de 2014, a les 18 h
5 de gener de 2014, a les 11 h
6 de gener de 2014, a les 18.30 h
Contacte : 628 229 304 - 938 936 900 - circolcatolic@hotmail.com

Els Pastorets a Gelida




publicat per
26 de desembre de 2013

GELIDA 28-12-2013 fins 29-12-2013
Els Pastorets del Círcol Catòlic

Els Pastorets també prendran protagonisme l'últim cap de setmana de l'any 2013. El divendres 27 a les 21:30h i el dissabte 28 a les 19h, amb l'estrena de "Els Pastorets???" d'Irene Puig, a càrrec del Grup de Teatre Les Escoles. Totes dues funcions al Saló d'Espectacles de la UCG. El diumenge 29, també al mateix Saló, es presenta l'espectacle infantil "Pastorets de conte" a càrrec de la companyia Katamons.

Representació d'Els Pastorets o l'adveniment de l'Infant Jesús, de Josep M. Folch i Torres




publicat per
25 de desembre de 2013

A càrrec del Grup Escènic de la Passió.

Al voltant de 50 nois i noies estan d'alt de l'escenari. Aquets joves actors i actrius inverteixen el seu temps d'oci en preparar l'espectacle i mantenir així viva la flama dels pastorets d'Ulldecona amb el muntatge, equips de llum, so i efectes especials de la Passió. La particularitat de l'escenificació rau en la música, ja que ha estat creada expressament pel compositor local Fernando Guarch. Els mateixos actors s'encarreguen de la interpretació de les melodies.

Podeu consultar l'enllaç anomenant "Els Pastorets".
Dates
08, 15, 22, 29/12/2013
Horari
18 h
Lloc de celebració
  Teatre Municipal
C. Major, 147
Ulldecona (Montsià)
Entitat organitzadora
Patronat de la Passió d'Ulldecona. Tel. 977 720117

‘Els Pastorets’ tornen al Teatre Auditori amb il·lusió renovada




publicat per
26 de desembre de 2013

Els Amics dels Pastorets de Granollers tornen a presentar una nova edició d’Els Pastorets. I ho fan amb la il·lusió renovada. El públic riurà amb les trapelleries dels pastors i les pastores i s’entendrirà amb els angelets i els dimoniets quan corren per l’escenari… I enguany compten amb la participació de la colla de gegants i capgrossos que giravoltaran per l’escenari que, des de la seva alçada, veuen a tots petits i embadalits davant d’una història que desvetlla  any rere any records com si fos una antiga cançó de Nadal.
26, 28 i 29 de desembre, a les 19 hores.
FITXA ARTÍSTICA
Repartiment: Amics dels Pastorets de Granollers.
Música: Joan Figueres.
Entitat col·laboradora: Amics dels Gegants i Capgrossosde Granollers, Associació Cultural Tararí.
Direcció: Frederic Roda.

Les quatre companyies de teatre de Vic tornen a representar Els Pastorets


publicat per

Ventall Teatre, Quadre Escènic de l'Orfeó, Gallaret Teatre i Teatre La Palangana preparen un espectacle de gran format, que s'estrenarà el 26 de desembre al teatre l'Atlàntida

Una escena dels Pastorets de Vic. Foto: Adrià Costa

Els Pastorets de Vic ultimen els preparatius de cara a l'estrena de l'espectacle, en gran format, del dia 26 de desembre a L'Atlàntida. Aquest any estan dirigits per Xevi Font i compten amb més d'un centenar d'intèrprets, amb la participació de les quatre companyies vigatanes de teatre amateur (Ventall Teatre, Quadre Escènic de l'Orfeó, Gallaret Teatre i Teatre La Palangana) i amb el suport de diverses entitats de la ciutat. Des de l'organització s'espera una gran afluència de públic en les quatre representacions que es faran els dies 26, 28 i 29 de desembre i l'1 de gener.
Com a novetats, a banda de la direcció, hi haurà actors que debutaran en papers importants com és el cas dels àngels Sant Miquel i Sant Gabriel, entre d'altres. El pròleg aquest any també serà diferent, així com alguns petits elements d'escenografia i d'attrezzo.
El dia que hi haurà més canvis, però, serà el 28 de desembre, amb l'habitual funció especial en motiu de la Innocentada. Des de l'organització es mantenen en secret totes les innocentades que es trobarà el públic que hi assisteixi.



Arbúcies exhaureix les entrades i reviu la tradició dels Pastorets nou anys després




publicat per
http://www.diaridegirona.cat
25 de desembre de 2013
Esteve Puig

S'acaben les 650 localitats anticipades en cinc dies La representació s'ha recuperat gràcies a la mobilització del poble

Una escena dels Pastorets recuperats per la nova direcció del Centre Parroquial.  esteve puig

L'aforament del teatre del Centre Parroquial es va veure desbordat aquest Nadal i Sant Esteve per l'èxit assolit per les dues primeres representacions dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. I és que tot el poble esperava amb ansietat la recuperació d'aquest tradicional espectable que feia nou anys que havia desaparegut del calendari de tan entranyables festivitats.
I de fet, molts aplaudiments varen premiar les diferents actuacions, principalment la del director artístic, Jordi Ferragut, en el paper del dimoni Satanàs i dels dos vailets pastors, Lluquet i Rovelló a càrrec respectivament de Damià Batalla i Robert Molist. Igualment, es van elogiar les escenografies dels àngels, dels dimonis i de l'infern.
Les entrades per aquest espectacle dels Pastorets quan es van posar a la venda es van exhaurir amb només cinc dies. Aquesta venda anticipida va deixar plenes les 650 localitats del Centre Parroquial, que s'ha omplert ja durant dos dies amb la representació dels Pastorets, els dies de Nadal i Sant Esteve. I també en podran guadir els veïns i visitants a Arbúcies el diumenge dia 30 de desembre i el dia d'Any Nou.
La recuperació d'aquesta representació títpica de les festes nadalenques, però, no ha estat fàcil. I és que ha estat necessària la mobilització d'un centenar de persones que han estat assajant durant tres mesos per portar-la a l'escenari de forma totalment desinteressada, és a dir, sense rebre cap retribució. El projecte ha tirat endavant per iniciativa del nou i jove rector, Eduard de Ribot, amb la coordinació de la presidenta en funcions del Centre Parroquial, Cristina Martínez.
Això ha fet que famílies senceres tinguin l'oportunitat de recordar temps passats i mostrar a les noves generacions un espectacle que contribueix a celebrar amb la màxima intensitat aquestes festivitats. Pot ser difícil trobar algun parent, amic, conegut o veí d'Arbúcies que alguna vegada no hagi participat en les representacions dels Pastorets, cosa que ha provocat que la seva recuperació hagi despertat gran expectació.
Dalt l'escenari s'ha pogut veure una història de Folch i Torres que narra les tribulacions d'uns humils pastors per aturar els dimonis de camí cap a Betlem i que al llarg dels temps ha esdevingut la versió més popular. Els actors principals són dos joves d'una masia que, per art de màgia, són traslladats a Betlem. Allà, ajudats per Sant Miquel, intervenen decisivament per impedir que Satanàs i els seus sequaços matin l'infant que ha de néixer. L'obra està tenyida d'humor gràcies a la murrieria de Lluquet i la por del pobre Rovelló.

Aquest any, tornen els Pastorets a Capellades




publicat per

Diumenge 29/12/2013

On es realitza?
08786 Capellades (Barcelona)

Després de tres anys sense Pastorets, el Grup Teatral de Capellades ha organitzat una nova edició dels Pastorets de Capellades amb l'obra “L'estel de Natzaret”. Es previst que es facin dues sessions, la primera el dia de Nadal a les set de la tarda i la segona el 29 de desembre a les sis de la tarda.
La venda anticipada per a les dues funcions es farà el divendres 20 de desembre de 7 a 9 del vespre al Teatre de La Lliga. També es poden fer reserves a partir del dia 21, trucant al 696 844 798. Aquesta és una activitat organitzada des del Grup Teatral de Capellades, en col•laboració amb l'Ajuntament de Capellades, la Coral Xeremell i La Lliga, on hi participen 115 persones.

T'ESTIMO, ETS PERFECTE, JA ET CANVIARÉ


  


Al teatre de l'Amistat de Premià  de Mar
dissabte 28 de desembre


Va ser una de les sorpreses de la temporada 96-97 a l’Off Broadway.
Va estrenar-se al Westside Theatre l’1 d’agost de 1996 on va mantenir-se durant 11 anys consecutius, convertint-se en una de les propostes més interessants i més celebrades pel públic i per la crítica. La seva durada ininterrompuda en la ciutat amb la millor oferta teatral del món confirma la qualitat d’aquest espectacle.
‘I Love you, you’reperfect, now change’ s’estrenà posteriorment a Londres, Tel Aviv, Austràlia, Mèxic, Brasil o Argentina.
L’espectacle mostra les interioritats del món de la parella. És una visió ampliada, irònica, divertida, gamberra, fresca i tendra, d’experiències que tothom ha viscut en algun moment o altre de la seva vida: la primera cita, el nuviatge, el matrimoni, l’arribada dels fills, la rutina, la crisi dels quaranta o l’amor en la vellesa. És, en definitiva, l’oportunitat de reviure, amb humor, les relacions sentimentals.
Preu: 20€ / venda anticipada o per internet 18€

27 de desembre 2013

PASTORETS EN CLAU TARRAGONINA




publicat per
RICARD LAHOZ
Cartell de la representació d'Els Pastorets de Tarragona d'enguany que ha dissenyat Lluís Albert Arrufat

La Casa de la Festa com a local d’assaig. Quatre homes interpreten, exclamen, criden i corren per un espai ample i net d’obstacles. Som en el quadre segon –l’entrada de Satanàs- d’una obra única i singular: els Pastorets de Tarragona que, per quinzè any consecutiu, representarà la companyia La Golfa al Teatre Metropol.

Enguany, Jordi Gómez fa de ‘Rovelló’, Jordi Salvadó assumeix el paper de ‘Lluquet’, Joan Sànchez s’encarrega de ‘Llucifer’ i Josep Maria Tuset fa de ‘Satanàs’. Els observa atentament el director, Ferran Vidilla, que va fent comentaris i anotacions per afinar l’espectacle. La feina va començar fa un parell de mesos i culmina aquest dilluns amb un assaig general.

Tuset interpreta els Pastorets des del 1973 en diferents papers i en diferents formats. Acostuma a simultanejar la proposta de La Golfa amb la representació tradicional del text de Folch i Torres que fa l’Associació La Salle, també al Metropol. Ell, com la resta de companys, participa al llarg de l’any amb altres companyies teatrals.

Gómez és el més veterà de La Golfa. Explica que la idea d’aquests Pastorets va néixer el 1999 de la voluntat de “tarragonitzar-los”, situant l’obra en un lloc concret, amb el rerafons de l’actualitat i textos inicials de Josep Bargalló que després han anat adaptant els mateixos components de la companyia.

El grup s’ha mantingut amb petits canvis i actualment apareixen a l’escenari una trentena de persones. “Són uns Pastorets diferents als clàssics, però amb un públic que pot alternar els dos formats”, assegura el director de La Golfa. El muntatge, de prop de dues hores, està adreçat a un públic familiar: “Hi ha dos nivells de lectura, la història explicada per als nens, i els elements afegits d’actualitat per als adults”, comenta Jordi Salvadó.

L’assaig continua amb divertides referències a la Via Catalana, el federalisme i l’eterna rivalitat Tarragona-Reus. El director del muntatge prové, precisament, de la capital del Baix Camp. Ferran Vidilla explica que el millor de l’espectacle és que “cada any canvien els arguments i també alguns actors”.

La Pepa Ferré, que fa el paper de la ‘Carme’, també és una de les veteranes i s’encarrega del vestuari. Representar els Pastorets, diu, forma part de la seva vida. L’obra de Folch i Torres suposa, per a molts, l’estrena damunt d’un escenari i la fidelitat durant dècades a un text tan tradicional.

Fidels a la trajectòria dels últims quinze anys i amb aquest esperit d’adaptació permanent a l’actualitat de Tarragona, aquesta setmana arriben els Pastorets de La Golfa. Les representacions tindran lloc per Sant Esteve i el dia 28 a dos quarts de set de la tarda.

Torna la tradició dels Pastorets a la Selva i el Maresme




publicat per
20 de desembre de 2013

Hi haurà representacions totes aquestes festes

A Blanes, dissabte i diumenge es representen “Pastors i Misteris” L'obra és de l'any 1929 i ja l'han representat diverses generacions de blanencs i blanenques. Aquest any els programes que anuncien les representacions s’han personalitzat amb les cares dels diversos personatges. També s’han utilitzat les noves tecnologies per difondre l’acte i s’ha organitzat un concurs. La representació de dissabte començarà a les deu del vespre, i la del diumenge, a les set de la tarda.

Novetats a Lloret de Mar
Després de més de 50 anys representant la versió de Josep Maria Folch i Torres, en aquesta ocasió s'ha escollit la de Francesc A. Picas, que es titula “La flor de Nadal”. Un altre dels canvis el trobem a la direcció. Aquest any va a càrrec de Gemma Pujós i Marc Martínez.

Les representacions es fan al Casal de l’Obrera Els dies 22, 26 i 29. Després de les dues primeres representacions es fa cagar el tió. El dia 29 hi haurà la visita del patge reial.

Pastorets solidaris a Pineda
El Centre Cultural i Recreatiu de Pineda ja té a punt els Pastorets.
La primera representació es farà el 25 de desembre a les 7 de la tarda.
També n'hi haurà els dies 29 de desembre, i 1, 4 i 6 de gener a partir de les sis.
El dia 4 es faran els tradicionals Pastorets Solidaris, tal i com explica Josep Maria Rovira, coordinador del Centre.

A Calella, l’Estel de Natzaret
L’obra és de Ramon Pàmies i va a càrrec de la Joventut Artística. Es representa a l’Orfeó Calellenc.
Aquest mes de desembre es representarà els dies 22, 26, 28 i 29.

Els Pastorets de Girona es poden veure al Teatre Municipal
Els dies: 25, 26, 28 i 29 de desembre; i 1, 3 i 4 de gener.

Maçanet recupera els Pastorets
Després de 50 anys, es tornen a fer aquest dissabte i diumenge a la Societat.

A Arenys de Munt, els Pastorets són musicals
Es poden veure al centre Moral els dies 25, 28 i 29.

A Mataró, a la Sala Cabanyes
Dies 22 26, 28 i 29.

Representació d'Els Pastorets de Valls




publicat per

A càrrec del Grup de Teatre Principal.

Com és tradició, torna el clàssic de les celebracions de Nadal: els Pastorets Principals de Valls. Un espectacle adreçat al públic familiar, però pensat perquè tothom pugui gaudir-lo. Els pastorets protagonistes, Garrafó i Fredolic, amb les respectives parelles Mariana i Sulina, condueixen el muntatge entre escenes bíbliques i d'altres còmiques, ben salpebrades de nombroses cançons interpretades amb orquestrina en directe. Hi trobem referències sobre l'actualitat política i la vida local. També compleixen la funció d'escola teatral amb una vuitantena de participants.
Dates
26, 28, 29/12/2013, 04, 06/01/2014
Horari
18 h
Lloc de celebració
  Teatre Principal
C. de Jaume Huguet, 10
Valls (Alt Camp)
Entitat organitzadora
Grup de Teatre Principal

L’Orfeó Tortosí representarà novament “Els Pastorets” del folklorista Joan Moreira




publicat per
18 de desembre de 2013

La revisió d’aquest clàssic incorporarà finalitats benèfiques i tindrà lloc al Teatre Auditori Felip Pedrell.
Pastorets Orfeó Tortosí
El regidor de Festes de l’Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, acompanyat per la presidenta de l’Orfeó Tortosí, Cinta Fontanet, i per la néta de Joan Moreira, Carmen Murall, ha presentat la nova posada en escena d’un dels clàssics del folklore tortosí, “Els Pastorets”, escrita pel que va ser mestre de música, folklorista i periodista Joan Moreira (Tortosa, 1878-1951). A banda de ser el fundador de l’Orfeó Tortosí (1905), Moreira va publicar el seu llibre “Del folklore tortosí: Costums, ballets, pregàries, paremies, jocs i cançons del camp i de la ciutat de Tortosa” l’any 1934, entre d’altres treballs literaris, d’entre els quals alguns s’han perdut. Així mateix, és l’autor de la lletra de l’Himne a la Mare de Déu de la Cinta.

L’obra “Panderos i fabriols: Els Pastorets”, escrita per Joan Moreira l’any 1925, ja va ser representada per l’Orfeó l’any 2011, després de molts anys de no ser portada als escenaris. Aquest divendres 27 de desembre a les 20.30 hores, l’Orfeó Tortosí torna a representar l’obra al Teatre Auditori Felip Pedrell amb la col·laboració del Cor Flumine i l’escola de dansa “Lo Planter”. El preu de l’entrada (5 euros) anirà a benefici de la Casa d’Acollida de Caritas Interparroquial de Tortosa i de la Lliga contra el Càncer de Tortosa. Les entrades es poden adquirir a taquilles del mateix Teatre Auditori.

26 de desembre 2013

Els Pastorets de Mataró, el darrera de l’obra més vista




publicat per
20 de desembre de 2013
Marta Gómez / Fotos: Anna Aluart

Descobrim les entranyes de l’espectacle per excel·lència de la Sala Cabanyes

"Els Pastorets de Mataró" fa 97 anys que es representen

3 hores d’espectacle, prop de 300 artistes, 10 representacions, orquestra i cants en directe,... Dades i xifres que poc es podrien comparar amb una obra convencional de les que la Sala Cabanyes fa al llarg de l’any. Aquestes però, són d’Els Pastorets de Mataró, l’obra en majúscules de la sala, que fa 97 anys que es representa i és Patrimoni Cultural de la ciutat des de 1981.

‘Qui no ha sentit a parlar mai d’Els Pastorets de Mataró? Fa 97 anys que es representen i l’espectacle és Patrimoni Cultural de la ciutat des del 1981. Els Pastorets, l’obra per excel·lència de la Sala Cabanyes i l’obra més representada al territori en època de Nadal, s’ha convertit a molts llocs, especialment a Mataró, en una tradició popular el fet d’assistir-hi. Tothom coneix la història, tothom coneix els personatges i què els passarà, fins i tot hi ha qui ja espera les escenes que més els agraden i cada any repeteixen. “Els Pastorets de Mataró” és una adaptació de l’obra teatral “L’Estel de Natzaret” de Ramon Pàmies escrita l’any 1901.

300 artistes
I és que es tracta d’una obra de teatre amateur, on els actors no cobren per actuar, i on participen prop de 300 artistes. I ja diuen que “gent també crida gent”. Cadascuna de les persones que hi intervé assumeix la seva tasca amb dedicació completa i així forma part del muntatge col·lectiu que requereix, segons la Sala Cabanyes, de “rigor teatral”.  Tant és així que s’aconsegueix veure fins a 80 persones alhora a la mateixa escena.

Però, que comporta tanta gent? Doncs principalment vestuari i maquillatge, a banda de tots els complements que porten per caracteritzar millor els personatges i l’escena. El vestuari és propi d’Els Pastorets de Mataró, dissenyat especialment per a l’espectacle, tot i que cada any s’intenta renovar part d’aquest. Els qui s’encarreguen de maquillar als actors han d’estar molt atents als 75 bigotis, 50 barbes i 15 perruques que s’utilitzen a l’espectacle, a banda de les 250 persones que passen a ser maquillades a cada representació. Pel que fa als complements, hi ha més d’un miler d’objectes preparats per a ser col·locats: terrisses, flors, cordes, cistells, saques, vares de pastors, espigues, etc.

Cultura 2013, Pastorets 2

L'espectacle comptab amb un total de 49 decorats i amb més de 80.000 watts de potència

49 telons de paper pintat
Al llarg de les tres hores de l’espectacle, que s’estructura en un pròleg, tres actes i un epíleg, l’espectador veu molts decorats diferents, fins a un total de 49. Aquests telons són de paper pintat, un dels trets més característics de l’espectacle, que juguen amb els quinze metres d’ample de l’escenari i els més de 5 de profunditat. La il·luminació en aquests decorats clàssics requereix que sigui tradicional, a base d’una llum difusa, segons explica Sala Cabanyes. S’hi introdueix una llum més dirigida amb l’aparició de cadascun dels personatges que s’aconsegueix amb tot el muntatge de prop d’un centenar de focus i canons de seguiment. La sala, de fet, compta amb més de 80.000 watts de potència.

Cultura 2013, Pastorets 3

Els efectes especials s'han anat superant.

Efectes especials
Si Els Pastorets de Mataró criden l’atenció, és perquè cada any també s’han anat superant pel que fa a efectes especials: un llibre gegant gira les pàgines soles, una bruixa passa volant, un drac recorre l’escenari traient foc per la boca, els dimonis apareixen i desapareixen entre foc i fum, la lluna riu i fa ganyotes,... El director artístic, Ferran Camps, que es retira aquest any, assegura que aquests dos anys li han permès també “aprendre moltes coses tècniques que no en tenia ni idea”. I tots aquests efectes especials se sumen als efectes de so, que conjuntament amb l’orquestra en directe, ambienten l’escena.

Música en directe
Fins a un total de 51 peces musicals componen tot l’espectacle. La música en directe interpretada per 17 músics i el cor d’homes, dones i infants a l’escenari, comencen a preparar-se tres mesos abans de la primera representació. La música original és de Mn. Miquel Ferrer i cal remuntar-nos a principi del segle XX per descobrir temes per a nosaltres ara tan coneguts a Els Pastorets de Mataró com “Se’ns ha mort l’ase”, “Un cop un pastor hi havia” o “Pastorets amb alegria”. Entre l’orquestra hi ha una secció de corda, de vent fusta, vent metall i percussió. Tota una orquestra de professionals musicals. “No cobren el que cobraria un altre músic professional que fos aliè a Els Pastorets de Mataró”, assegura l’actual director musical, Genís Mayola que valora la seva implicació i responsabilitat, ja que creu que és “un valor afegit” i “més vital” que hi hagi música en directe en un espectacle com aquest.

Cultura 2013, Pastorets 5

A més, un total de 51 peces musicals en directe, són interpretades per 17 músics

Novetats 2013
En l’edició de Els Pastorets de Mataró d’aquest any, que es presentarà per primera vegada –i després de la preestrena el cap de setmana passat- aquest diumenge, també hi ha novetats. Any rere any s’intenta canviar i millorar diferents aspectes que sobretot varien en funció de la direcció artística, musical i coreogràfica. Aquest any s’estrena la restauració del decorat de l’escena “L’anunciació als pastors”, coneguda popularment com “la foguera”. El teló s’ha restaurat al taller dels Germans Castells de Cardedeu i ha costat 14.700 euros.

A més també es consoliden tècniques que es van provar l’any passat com l’efecte de la pluja a l’escena de la “Lluita entre el Bé i el Mal” i el vol de l’arcàngel Gabriel o el conjunt d’espelmes a “Casa de Maria”.
A la part musical els més detallistes també hi trobaran novetats: s’han suprimit 8 compassos del preludi del primer acte i 4 compassos del preludi del segon acte. Segons el director musical, el motiu ha estat per “retallar una mica el temps”.

Els Pastorets de Mataró, sigui com sigui, són un referent a la capital del Maresme. La Sala Cabanyes, construïda al 1933, ha fet diferents reformes com la de la platea o el recent pati de butaques nou, amb capacitat per a 442 localitats. Tot plegat també ha ajudat a la millora de l’espectacle que porta més gent a la Sala Cabanyes: Els Pastorets de Mataró.

ELS PASTORETS DE MATARÓ

Direcció artística:
Ferran Camps

Direcció musical:
Genís Mayola

Direcció coreogràfica:
Heidi Consegal

Direcció tècnica:
Carles Ferrer


Ferran Camps no dirigirà Els Pastorets l’any vinent
El director artístic de l’espectacle en els últims dos anys, Ferran Camps, s’acomiada aquesta temporada. Ha tingut un equip on la direcció musical ha anat a càrrec de Genís Mayola i la direcció coreogràfica per part de Heidi Consegal. Camps creu que ha “tingut la sort de tenir un molt bon equip de treball, sol no me n’hagués sortit: ha estat una feina 100% d’equip”. Durant els dos anys que ha estat al càrrec, Camps s’ha centrat a treballar la part interpretativa per a fer-ho “el més natural possible” i així “arribar a més gent”.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...