11 d’abril 2014

A casa amb 'Animals de companyia'



publicat per
www.ara.cat
6 abril de 2014
Ada Parellada

Els animals de companyia són animals domèstics, en principi. També ho són els Animals de companyia, la primera dramatúrgia d’Estel Solé, una obra de teatre que té com a escenari la cuina d’una casa. Tot és teatre menys l’escenari, que és real, realment passa en una cuina d’una casa particular.

En paraules de Solé, si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya va a Mahoma, que traduït en idioma escènic ve a ser: si no hi ha calés per anar al teatre, la companyia, el text i tota l’energia es traslladen a casa teva. Això sí, tu hi poses l’escenari i t’empesques la manera d’omplir les butaques i aconseguir que tot plegat sigui viable econòmicament. I és exactament això el que l’Estel reivindica: som fills de la crisi, estem en un nou escenari socioeconòmic i ens hem d’adaptar, perquè tenim clar que no deixarem de fer teatre, som actors.


Però arraconem ja el tema de les peles i parlem del que realment interessa: l’obra. Cinc actors joves amb una força interpretativa de primera magnitud: Míriam Tortosa, Eduard Buch, Martina Tresserra, Jordi Vaqué i Estel Solé. Un text colpidor. Un treball professional de gent que sap el que es fa, en un entorn totalment informal, acollit per amfitrions sensibles al gènere, que permeten tenir els actors a tocar, copsar-ne l’expressió, riure amb ells i plorar amb les seves llàgrimes. Tan a prop que en alguns moments ets a punt d’intervenir en la discussió o afegir-te a les abraçades. En definitiva, un luxe. Mentre aquests animals de l’escena no troben nova casa, estaran programats a l’espai Columbus ( www.columbusbcn.com) de Barcelona, fins al 13 d’abril.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...