10 d’abril 2014

Barbablava


publicat per
6 abril de 2014

Teatre contemporani
Teatre Tantarantana
Fins a Dg Abr 20


De: Dea Loher.
Dir: Lurdes Barba.
Amb: Empar Capilla, Clara de Ramón, Áurea Márquez, Almudena Lomba i Xavier Ripoll.

Per fer una bona funció no cal res més que una obra, imaginació i un equip artístic entregat. I això és 'Barbablava', la peça de Dea Loher que dirigeix Lurdes Barba al Tantarantana per a la companyia A les Golfes de les Bohème. Cinc gronxadors, un banc i una bona il·luminació. Bé, si el text és tan bo i, a sobre, entre el 'cast' hi ha Àurea Márquez, que t'estomaca en cada frase, i un Xavier Ripoll incomensurable, potser no fa falta dir res més. Potser sí: gran encert en l'accent operístic afegit per Barba, amb grans moments com la mort de la vídua (Márquez) en paral·lel a la mort de Manon Lescaut. Bravo.

Loher és tot un descobriment, una dramaturga alemanya alumna de Heiner Müller, amb una obra focalitzada a retratar els marginats i a sospesar totes i cadascuna de les paraules, que a 'Barbablava' refà el conte de Perrault en un entorn urbà. L'assassí de dones es diu aquí Enric Barbablava (Ripoll) i mata perquè vol que les dones el deixin en pau.


Per Andreu Gomila

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...