28 d’abril 2014

Teatre escolar: eina educativa



publicat per
20 abril de 2014
Maria Nolla Borrel

Les retallades en l'ensenyament públic i els atacs a l'ús del català instal·len l'escola catalana en una situació complicada, però el professorat no perd l'esperança i aprofita les oportunitats per aconseguir una educació integral i ferma, en català, per al seu alumnat, i no es cansa de demanar, a crits, la defensa de la llengua que li és pròpia. Aprofitant l'arrelament que té el teatre entre la població escolar, cada any s'organitza un festival de teatre infantil i juvenil, en català, arreu de les comarques tarragonines.
Al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell s'ha celebrat el 36è Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès. Ha estat organitzat i gestionat pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès, i hi han participat 666 alumnes –de 3 a 18 anys– que han escenificat 31 obres de temàtica diversa.
Amb la seva interpretació, els joves actors i actrius exterioritzen les emocions i els sentiments a través de l'expressió corporal, milloren l'autoestima i superen les pors, perfeccionen l'expressió oral, reforcen la creativitat i la imaginació, i aprenen que la constància i la perseverança en la feina tenen la seva recompensa. El teatre els mostra múltiples maneres de viure i els permet gaudir del treball en equip mentre persegueixen un objectiu comú, i a nosaltres ens encomanen la seva il·lusió i ens ajuden a somiar en un món on el català hi ha de ser present com a element indispensable de cohesió. I el fet de mostrar el seu treball en un escenari professional de ben segur que els proporciona una experiència inoblidable.

Castellvell del Camp (Baix Camp)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...