16 d’abril 2014

Torna 'Cançó d’amor i de Guerra'



La sarsuela catalana més emblemàtica, prohibida durant anys, torna amb quatre funcions úniques al Teatre Victòria

publicat per
14 abril de 2014
Mar Sabé

La sarsuela catalana més emblemàtica i coneguda, ‘Cançó d’amor i de guerra’, torna a Barcelona aquesta Setmana Santa amb quatre úniques funcions al Teatre Victòria, del 18 al 21 d’abril. El patrimoni d’aquest gènere en català arriba a les 400 obres, tot i que la gran majoria es troben oblidades en un calaix.

Aquesta peça està ambientada l’any 1793 en un poble de la Catalunya Nord, on una història d’amor serveix d’excusa per reflectir un món en constant canvi enmig dels convulsos anys de la revolució francesa.

Les seves intrusions al conceptes com la llibertat i la revolució va fer que el dictador Primo de Rivera l’escapcés l’any 1926, just quan es va crear, i tot i la modificació del text original va ser tot un èxit que va aconseguir fer més de 2.000 representacions en tres anys.


L’any passat per aquestes mateixes dates la companyia +Sarsuela va presentar-la altra vegada en la seva versió íntegra, sota la batuta de Lluís Cabal i un cor de companyia de 30 beus acompanyats d’una orquestra de 18 músics. Es va tornar a representar en motiu de la Diada passada i ara torna per només quatre dies.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...