28 de juny 2014

La Sala Cabanyes se suma als homenatges a Esteve Albert recitant i cantant els seus textos



Aquest dissabte, dia 28, l’entitat mataronina recordarà l’activista cultural en un acte a Ca l’Arenas

La Sala Cabanyes homenatjarà aquest dissabte, dia 28, a l’activista cultural i polític Esteve Albert, de qui aquest 2014 se celebra el centenari, amb un acte en què es llegiran els seus textos i es cantaran alguns dels seus poemes musicats.

El recital anirà a càrrec de l’Aula de Lectura Teatral de la Sala, pel que fa a la lectura dels textos, i un conjunt de músics format per Mireia Lorente (veu), Genís Mayola (veu i guitarra) i Àngel Ribas (acordió). Les cançons que s’interpretaran formen part de l’espectacle “Bandera de Catalunya”, amb lletres d’Albert i musicades per Ramon Manent i Maria Dolors Masferrer.

Esteve Albert i Corp va ser un activista cultural i polític, nascut a Dosrius el 1914, molt vinculat a la ciutat de Mataró a partir de 1931. Creu de Sant Jordi l’any 1989, al llarg de la seva vida va ser poeta, historiador, dramaturg i promotor cultural. A Mataró, va entrar en contacte amb el Centre Catòlic d’Obrers, l’Agrupació Científico Excursionista i va col·laborar amb el Museu Arxiu de Santa Maria i la Secció Arqueològica del Museu de Mataró.

Per a celebrar el centenari d’Esteve Albert, a la ciutat s’ha creat una comissió ciutadana, que durant aquests mesos està organitzant diverses activitats, paral·lelament als actes que es fan al conjunt del país. La Sala Cabanyes és una de les entitats que forma part d’aquesta comissió.

L’acte de dissabte a Ca l’Arenas suposarà la clausura del curs de l’Aula de Lectura Teatral de la Sala Cabanyes.

Dia:      Dissabte, 28 de juny
Hora:   Set del vespre (19 h)

Lloc:    Ca l’Arenas (c/Argentona, 64)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...