23 de juny 2014

Mostra de teatre amateur entorn de Pitarra



publicat per
Sala Tallers
28 i 29 de juny de 2014

Catalunya té la salut teatral que té gràcies a la vitalitat d’una cultura escènica popular que va assegurar la pervivència dels elements essencials d’un patrimoni que s’havia vist allunyat massa vegades dels escenaris oficials. Quan l’escena catalana ha aconseguit professionalitzar-se, el teatre amateur ha sabut mantenir el seu dinamisme per seguir alimentant el nostre panorama dramàtic.

L’extraordinària popularitat de què va gaudir en el seu moment Serafí Pitarra encara té un viu ressò en la xarxa de teatre d’aficionats de Catalunya, sense la qual l’embranzida del pare del teatre modern català probablement no hauria perdurat fins als nostres dies. Per això el Teatre Nacional de Catalunya vol expressar el seu deute amb la tasca imprescindible d’aquest teixit ciutadà, establint-hi un diàleg a l’entorn de l’Epicentre Pitarra.

La Mostra
El Teatre Nacional, en col·laboració amb la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, ha volgut convidar totes les companyies a participar en la Mostra de Teatre Amateur que tindrà lloc a la Sala Tallers.
Cada companyia ha pogut triar quin text els ha interessat més de les obres de Frederic Soler «Pitarra» (preferentment, però, del recull dels Singlots poètics).

Companyies que hi participen i horaris
Dissabte 28 de juny a les 12 h
El Partiquí, de Barcelona (programa doble)
L’últim trencalòs – Adaptació dramàtica i direcció de Ferran Rovira
Coses de l’oncle – Direcció de Marina Julià

Dissabte 28 de juny a les 19 h
Agrupació Artística del Casal de Tiana
El castell dels tres dragons – Adaptació i direcció d’Enric Monreal

Diumenge 29 de juny a les 12 h
Vada Retro Teatre, de Barcelona
Lo Cantador – Adaptació i direcció de M. Carme Márquez

Diumenge 29 de juny a les 19 h
Taller Assaig Teatre, de Vilafranca del Penedès

El boig de les campanilles – Adaptació i direcció de Valeri Laguna

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...