27 de juliol 2014

‘Les mil i una nits’ és la nova proposta del grup Xarxa de Torelló per aquest cap de setmana




publicat per
25 de juliol de 2014

Aquest cap de setmana, el grup Xarxa de Torelló presenta el segon espectacle d’estrena coincidint amb la Festa Major. Es tracta de la seva particular versió de ‘Les mil i una nits’, que es podrà veure al Teatre Cirvianum, dissabte 26, a les 9 del vespre, i diumenge 27 a les 6 de la tarda.

Originàriament, ‘Les mil i una nits’ és una antologia de contes de la tradició oriental, que, segons la pròpia història, Xahrazad narrava cada nit al soldà Xahriar. El grup Xarxa n’ha fet una tria i els portarà a l’escena, amb una repartiment format pels alumnes dels tallers de teatre.

A ‘Les mil i una nits’, el públic hi trobarà dones i homes que comparteixen aventures amb dimonis, genis, prínceps i princeses, mals esperits i mags. També reines i reis que es mesclen entre la gent més humil i que surten dels seus palaus per anar a conèixer els seus súbdits i aprendre a ser més bons governants.

Diuen que per treure profit de les vivències dels avantpassats, cal escoltar-les, fer-ne cabal i reflexionar-hi. Les històries de ‘Les mil i una nits’, amb tots els fets extraordinaris i dites que contenen, en són un exemple molt clar. Gràcies a la senzillesa amb què són narrats, aquests contes han aconseguit sobreviure al pas del temps i ara, el grup Xarxa, els presenten a través del teatre, la dansa i la música.


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...