11 de juliol 2014

Shakespeare a ritme de rap



publicat per
http://mataroradio.cat
10 de juliol de 2014
Cristina Salad

Moisès Maicas experimenta amb Shakespeare i el hip hop a “Shakespeare on the beat”, el muntatge que estrena el 10 de juliol al Festival Grec de Barcelona. El director teatral mataroní rellegeix l’autor britànic per acostar-lo als joves i ho fa amb un text que ha creat amb Anna Soler Horta a partir de “El somni d’una nit d’estiu”. Una versió en la que els protagonistes, les trames i els conflictes continuen sent els mateixos que el dramaturg anglès va escriure fa 450 anys, però ho fan a ritme de rap i hip hop. Teseu, Titània, Puck i la resta de personatges rimen el text d’una de les obres més populars de Shakespeare enmig d’una gran batalla de rap, com explica el director del muntatge, el mataroní Moisès Maicas.

A “Shakespeare on the beat”, Maicas i Horta transformen els amants protagonistes de “El somni d’una nit d’estiu” en dos adolescents captivats pel rap. De fet, Grafiters, M.C. (autors de les lletres de rap), rappers, D.J’s i brakers es donen cita dalt de l’escenari del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Moisès Maicas i Anna Soler han volgut donar al text clàssic un valor actual, utilitzant un llenguatge que connecti amb els joves. Això si, sense perdre l’essència ni l’estructura ni la dramatúrgia de l’obra més popular de Shakespeare. La intenció ha estat des del principi acostar-se a un públic jove que té altres motivacions i no és assidu de les sales de teatre. Fent-ho amb un llenguatge i un estil que els és proper.

La història d’amor de Titània i Oberó, la reina i el rei de les fades, forma part de l’obra més rimada de Shakespeare. Això ha facilitat que l’estil urbà del rap i el hip hop acabés unint-se a un text clàssic com aquest. Per Moisès Maicas, “el hip hop ha ajudat a entendre Shakespeare” més de quatre segles després que l’autor escrivís la seva obra. Pel director mataroní Shakespeare és text, ritme i rima, exactament els mateixos termes que defineixen el hip hop i el rap.


“Shakespeare on the beat” s’estrena el 10 de juliol al CCCB en el marc del Festival Grec de Barcelona. Una coproducció del festival, Factea Produccions, el CCCB, el Teatre Akadèmia i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. El muntatge forma part de la programació de Les Santes 2014. Serà a la ciutat el 28 de juliol al Teatre Monumental.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...