19 d’agost 2014

A la recerca d’espectacles de carrer per a grans públics



publicat per
www.ara.cat
11 agost de 2014

Fira Tàrrega busca a Europa recursos per intentar pal·liar mancances: “En aquests moments una de les necessitats que té el mercat són espectacles de format mitjà per a molt de públic”, relata Mike Ribalta, cap de l’àrea professional de FiraTàrrega. “Es tractaria d’espectacles d’entre 4 i 6 actors i adreçats a un públic de 2.000 persones”, afegeix. Una altra part del projecte, per al qual FiraTàrrega busca socis i diners europeus, consisteix en un estudi de l’audiència dels espectacles de carrer. Per Ribalta, però, el benefici més important no és l’econòmic: “Aquests projectes multipliquen els recursos, però igualment hi has d’invertir diners. El més important és que et dóna prestigi i et permet treballar en xarxa”.


FiraTàrrega ja té experiència a l’hora de participar en projectes europeus: “El 2007 ja ens hi vam presentar i ens van donar l’ajuda. En aquell moment buscàvem sobretot tenir la marca Europa i consolidar el nostre projecte de teatre de carrer no convencional. Ara ja tenim el prestigi. Hem fet un salt i ara, quan s’acosten les dates límit per presentar projectes, sempre tenim peticions d’una desena d’entitats europees que busquen aliats”, detalla Ribalta. Treballar amb Europa és com fer un màster: “L’aprenentatge és immens. Aprens a parlar europeu. Són maneres de fer, formes, fins i tot comptabilitat”, afegeix el gestor cultural.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...