22 d’agost 2014

Carícies de pedres i aigües inaugura el Fitag-2014



Associació Afrogironins i Cor Àkan - Girona (Catalunya)

Dimarts, 26 d’agost
Dimecres, 27 d’agost

19 h. Teatre Municipal. Inauguració oficial
Direcció artística: LA NAVE VA
Durada: 45 min
Idioma: Català, castellà, diula i japonès
Gènere: Drama poètic
Espectacle gratuït

Sinopsi de l'obra

Carícies de pedres i aigües és un espectacle poètic en què l’acció sorgeix de l’espai buit. La narració surt de l’acció física dels intèrprets, que creen interrelacions amb dos elements: la pedra i l’aigua. Tot es fusiona rítmicament: el cos, les emocions, la història, les veus, les pedres i l’aigua, creant una cançó comuna.
La companyia ens presenta un espectacle emocionalment intens, que tracta la funció de les pors i la fragilitat, de com despullar-nos de les nostres cuirasses. L’obra s’ha creat a partir d’improvisacions, de relats de vida i del joc amb la simbologia que podem atribuir als elements de les pedres i l’aigua.

Breu història del grup Associació Afrogironins

L’Associació Afrogironins és una entitat sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu de dinamitzar grups de joves, sobretot nouvinguts, perquè participin en la vida cultural i social de Girona i Salt a través de diferents activitats artístiques.
Magma Teatre és un grup de teatre que es crea fruit de la col·laboració entre l’Associació Afrogironins i La Nave Va durant el període 2012-1013 amb el suport de l’Ajuntament de Girona i la Xarxa de Centres Cívics. El 2013 Magma Teatre presenta el seu primer espectacle a diversos espais de la ciutat de Girona (Teatre Sant Narcís, Festival Inund’ART i centre cívic Barri Vell - Mercadal de Girona).

Cor Àkan

A l’obra hi col·laboren els cantants del Cor Àkan. Pertanyen a l’Associació Àkan, a on acudeixen persones per rebre classes de català o, si és el cas, suport en habitatge o alimentació. El Cor és una entre d’altres activitats que organitza l’Associació, tot i que a la majoria de membres els agrada molt la música o estan en procés de descobrir-la. En el Cor Àkan hi cap tothom, al marge del ritme i l’oïda musical que tingui, perquè l’essencial és que hi troben una motivació per viure i tirar endavant.

Tots els integrants del grup tenen una història al darrere: són immigrants amb molt pocs recursos i una formació escassa; la majoria no té feina; alguns gaudeixen d’habitatge gràcies a l’Associació, però d’altres són sense sostre, ja que l’entitat no sempre pot atendre totes les sol·licituds que rep. Tots ells són, doncs, uns lluitadors amb una gran força de voluntat i fermesa, que es comprometen a assistir regularment als assaigs i són prou valents per pujar a dalt d’un escenari.

Al llarg de la seva existència, han participat en el Cor persones de més de 60 nacionalitats diferents, amb les múltiples llengües de cada zona. Actualment en formen part una quarantena de cantants, incloent-hi alguns voluntaris. De tant en tant, alguns membres marxen per buscar-se la vida a un altre lloc, però també van arribant cares noves. En el Cor Àkan, per raons culturals, hi predomina la veu masculina, però s’hi intenta fomentar la plena integració de les dones.

Teatre Municipal
Plaça del Vi, 1 (Girona)
Tel.: 972 419 018

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...