20 d’agost 2014

La companyia LaCosa reflexiona sobre les relacions humanes i la incomunicació al Círcol Maldà



publicat per
18 agost 2014
ACN Barcelona

L'obra 'Viure sota vidre', de l'austríac Ewald Palmetshofer i dirigida per Sarah Bernardy, s'estrena aquest dimecres

La Jeani, la Babsi i en Max són els protagonistes de 'Viure sota vidre' de l'austríac Ewald Palmetshofer, interpretada per la companyia LaCosa. Durant els anys a la universitat van ser amics íntims, però després es van separar perquè van emprendre camins diferents. Ara es troben dos anys després per passar un cap de setmana plegats en un hotel de muntanya. "Tenen alguns temes no resolts, alguns ressentiments o coses que no s'han acabat de dir mai", explica la directora Sarah Bernardy. Bernardy diu que l'obra parla sobre les relacions humanes, les coses que no es diuen i la incomunicació. 'Viure sota vidre' s'estrena aquest dimecres al Círcol Maldà de Barcelona i es representarà fins al 7 de setembre.

Cadascun dels personatges té diferents motius per retrobar-se aquest cap de setmana. De fet, entre ells hi ha moltes expectatives i ressentiments i moltes coses que mai s'han dit tot i la seva amistat, com explicat la directora del muntatge. Bernardy assegura que 'Viure sota vidre' tracta sobre la interacció, la comunicació i la incomunicació humana, així com els silencis i les coses que no es diuen. També s'hi reflexiona sobre les relacions humanes, les relacions entre amics i amb els pares.

Bernardy presenta l'obra com una tragicomèdia. "Hi ha moments molt irònics i sarcàstics que la gent riu molt, però també el muntatge té la seva tragèdia per l'amistat que s'ha perdut i una nostàlgia cap al passat que els dóna tristor", apuntat la directora. També destaca que és una obra "molt íntima" amb tres actors i que ajuda que no es representi en sales grans de teatre. De fet, sales com el Círcol Maldà ajuden a la proximitat entre actors i públic. "Hi ha molts monòlegs en els quals els actors parlen directament amb el públic", remarca. Els tres actors de l'espectacle són Jordi Llovet, Miriam Escurriola i Mireia Pàmies. El muntatge es podrà veure també aquesta temporada a la Sala Beckett.

Fidel al text original


La directora del muntatge, que també n'és la traductora junt amb Mireia Pàmies, explica que han escurçat una mica el text i han fet algun canvi d'ordre, però en general "és bastant fidel". Així mateix, comenta que han tingut la sort que l'autor Ewald Palmetshofer hagi sigut un dels dramaturgs de l'Obrador d'estiu de la Sala Beckett, i el teatre els ha facilitat el contacte amb ell. "Li hem fet un passi i ens ha donat la seva opinió sobre decisions que hem pres. L'obra s'ha estrenat unes quinze vegades i Palmetshofer té moltes versions amb les quals comparar".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...