24 d’agost 2014

La historia de una locura



Cia. Grotesque - Surgut (Rússia) (Itàlia)

Dimarts, 26 d’agost
22 h. Pati Casa de Cultura
Durada: 80 min
Idioma: Teatre gestual
Gènere: Tragicomèdia

Sinopsi de l'obra
S’ofereix una fantasia teatral sobre el tema de la novel·la de Miguel Cervantes El caballero andante Don Quijote.

Els esdeveniments de l’espectacle passen al mateix temps en la realitat i en la imaginació del mateix Don Quijote. Però si en el món real Don Quijote és el boig del qual tots se’n riuen, en el món imaginat pel protagonista, ell és l’heroi present que supera tots els perills, que viu totes les gestes en nom de la seva estimada Dulcinea. Ell s’enfrontarà a un poderós mag Freestone, que rapta Dulcinea i empeny Don Quijote a un viatge encaminat a trobar i salvar la seva dama. Ningú pot comprendre la fantasia interior de Don Quijote, però la força de l’amor del cavaller errant és tan intensa que els personatges que només viuen en la seva imaginació de malalt i boig de sobte es materialitzaran per a la felicitat del protagonista. I llavors immediatament s’esvairà la línia invisible que separa la imaginació de la realitat. Al final de l’espectacle, Don Quijote i Dulcinea sortiran de les pàgines de la gran novel·la de Cervantes per romandre per sempre més en les nostres vides quotidianes.

Breu història del grup
El teatre de plàstica i pantomima Grotesque es va crear l’any 1997 a la Universitat Estatal de Surgut. El fundador i director de la companyia, Victor Proskuryakov, és un director professional. Des de llavors, la companyia amateur ha portat a escena nombrosos espectacles de concerts, mímica i produccions teatrals, i ha participat en una gran quantitat de festivals i concursos a Rússia i a l’estranger (Grècia, Bulgària, Hongria). Ha actuat a Moscou en el marc del Fòrum Nacional d’Estudiants. La companyia ha estat guardonada amb diferents certificats i premis especials.

Pati Casa de Cultura
Plaça Hospital, 6 (Girona)
Tel.: 972 226 822
secretaria@casadecultura.org
www.casadecultura.org

http://www.fitag.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...