17 d’agost 2014

L’èxit internacional dels joves coreògrafs catalans



publicat per
www.ara.cat
11 agost de 2014

Si el 2008 l’aportació del ministeri de Cultura al Mercat de les Flors va ser d’1,3 milions d’euros, el 2012 va ser de 750.000 euros i el 2014 de 341.220. El director d’aquest teatre públic, Francesc Casadesús, és especialista a fer difícils equilibris pressupostaris. “Per a nosaltres és essencial projectar-nos internacionalment”. Casadesús té anys d’experiència en aliances europees: “A l’anterior convocatòria, el 2007, vam presentar un projecte liderat per nosaltres i amb 22 socis europeus, Modul-dance, per al qual ens van donar 5 milions d’euros”. El projecte, que acaba el 2014 i perseguia ajudar i promocionar joves coreògrafs, ha sigut un èxit: “Marcos Morau, per exemple, ha passat per tots els teatres europeus. Modul-dance ha sigut essencial per accelerar la seva carrera”, assegura Casadesús. “Amb aquest projecte hem adquirit molt prestigi. Ara tenim moltes demandes per fer-nos socis d’altres projectes europeus. Estem treballant per presentar-nos a sis projectes, cinc com a socis i un com a líder”, detalla Casadesús. “A mi em fa il·lusió especialment una creació en xarxa per a la producció d’espectacles destinats a públic familiar, amb 25 socis europeus, i un projecte sobre dansa i la malaltia de Parkinson, amb 5 socis”.


El director del Mercat de les Flors, però, insisteix que el més important no és l’ajuda econòmica que permet sortir de l’ofec, sinó l’oportunitat de creuar les fronteres: “És molt important, no només per l’aportació econòmica sinó sobretot perquè podem augmentar la producció pròpia i els nostres creadors tindrien les portes obertes de 25 teatres europeus”, conclou.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...