20 de setembre 2014

Carles i Belisa, retaule històrico-musical



publicat per
www.totmataro.cat
19 de setembre de 2014

Aquest cap de setmana, al Museu de Mataró

El boca-orella ja ha funcionat i el Museu de Mataró té les entrades exhauries per a les representacions previstes de “Carles & Belisa. Mataró rep una reina”, dirigida per Pere Anglas i amb música de Joan Vallcorba. Davant l’èxit de públic, s’ha decidit ampliar en quatre funcions més aquest retaule musical dirigit per Pere Anglas i amb música de Joan Vallcorba.

Es tracta de l’obra que culmina la celebració del Tricentenari a la ciutat en paral·lel a l’exposició que al mateix Museu i a l’Ateneu s’acull. Des del Museu de Mataró, però, s’estudia ampliar els dies de representació d’aquesta obra de petit format a mig camí entre la història, la música i la dramatúrgia. Es recomana estar atent a possibles pròrrogues d’aquesta obra.

La peça és un retaule musical que fa un recorregut pels esdeveniments més significatius entorn del 25 de juliol de 1708, en plena Guerra de Successió, quan Elisabet Cristina de Brunsvic-Wolfenbüttel desembarca a Mataró, on hi passa cinc dies abans de casar-se amb el rei Carles III a Barcelona.

Aquest episodi, de cabdal rellevància en el paper de la ciutat durant aquells anys que tornen a estar a l’objectiu de tothom amb la celebració del Tricentenari, és dut a escena per un quartet d’artistes que narren la història en un espectacle apte per a totes les edats.

ACTES

Dates:
Dies 20 i 21 de setembre

Hora:
18 i 19h

Lloc:

Can Serra. Museu de Mataró (El Carreró, 17. Mataró)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...