01 de setembre 2014

Manrique, Broggi, Pou i Joel Joan, al Monumental



publicat per
27 agost 2014

L’obra ‘Prendre Partit’ es podrà veure abans que a Barcelona i l’Aula de Teatre fa 30 anys

Mataró és terra de bons costums teatrals i el Teatre Monumental n’és el seu testimoni més clar. Ja fa temps que el nombre d’abonats fixes se’n va més enllà de les 450 cadires ocupades, any rere any es bat el rècord en aquest sentit i la col·lecció de cromos amb el bo i millor de l’escena catalana és, temporada a temporada, una mica millor. El primer tram de programació d’aquest curs és, potser, el més potent dels darrers temps i portarà a Mataró algunes de les propostes de més èxit dels darrers temps. Apuntin qui passarà pel Monumental: la companyia Camut Band, la companyia T de Teatre portant a escena un text de Pau Miró, Ramon Madaula dirigit per Julio Manrique, la companyia d’Oriol Broggi tornant a portar un text de Wajdi Mouawad o un duet amb Joel Joan i Josep Maria Pou dirigit per aquest darrer. Vist en perspectiva, un autèntic ‘dream team’.

La temporada d’enguany rep el nom de “Teatre i compromís”, ja que amb la tria d’aquesta programació es pretén parlar de diverses formes de compromís i de comprendre, assimilar i compartir les coses que succeeixen quotidianament, i, alhora, prendre consciència, reflexionar, fer pensar, etcètera. Després del primer espectacle de la temporada serà ‘Sonoritats’, un espectacle de dansa i claqué de la companyia Camut Band. El segon espectacle de la temporada serà “Dones com jo” de les T de Teatre, dirigit i escrit per Pau Miró. L’actriu Carme Pla, de la companyia, ha explicat que és “una obra sobre la crisi dels 50, amb humor i realisme, en què una arqueòloga cleptòmana, una biòloga, una arquitecta i una mestra estan en un pis”. Les T de Teatre es posen per primer cop en mans d’un director i dramaturg a la vegada com Pau Miró.

De Manrique a Broggi
El 25 d’octubre es presentarà un dels èxits més destacats del passat festival Grec de Barcelona, “La partida”, dirigida per Julio Manrique. L’obra de Patrick Marber aprofita una partida de pòquer per parlar de temes que van més enllà del joc i ho fa amb un repartiment de luxe encapçalat per Ramon Madaula, Andreu Benito i Joan Carreras. El quart espectacle de la temporada és “Cels” de Wajdi Mouawad, autor de l’aclamada “Incendis”, que dirigeix Oriol Broggi. La posada en escena que ha fet Broggi és molt diferent de tot allò que el director barceloní té acostumat a l’espectador, ja que ha apostat per treballar amb diferents recursos audiovisuals.

Pou, abans que a Barcelona
La temporada “Teatre i compromís” es tancarà el 23 de novembre amb “Prendre partit”, dirigida per Josep M. Pou. En aquesta obra de Ronald Harwood i amb Joel Joan i Josep M. Pou encapçalant el repartiment, el director trasllada l’espectador al Berlín del 1946 per explicar una història basada en fets reals. “Prendre partit” aborda l’actitud vers el nazisme de qui va ser un dels millors directors d’orquestra alemanys de la seva generació, Wilhelm Furtwäng. Aquesta obra es podrà veure abans a Mataró que a Barcelona, on farà temporada.

30 anys d’Aula i tercer cicle ‘Fet a Mataró’

L’Aula celebra 30 anys de vida hi ho fa amb la novetat dels monogràfics de curta durada. Es tracta de diferents cursos de 4 a 5 mesos de durada i que proposa temes tan diversos com el moviment i la composició escènica, teatre de cabaret, un recorregut per la màscara, aprendre a parlar en públic i Commedia dell’Arte, entre d’altres. També es va presentar una nova temporada del cicle Fet a Mataró, que aposta per donar l’oportunitat de treballar a Can Gassol. 6 companyies, majoritàriament amb artistes de la ciutat, faran residència a Can Gassol per mostrar posteriorment el nou espectacle o en algun cas un assaig obert

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...