30 de setembre 2014

Més de 20 propostes al Principal i a La Faràndula



publicat per
24 de setembre de 2014

Des d’aquest mes fins al gener del 2015 un total de 22 espectacles trepitjaran els escenaris del Teatre Principal i La Faràndula. Òpera, música simfònica, música de cambra i de cobla, música modera, teatre i programació familiar seran les principals categories que ompliran aquests dos teatres de la ciutat.

Entre els espectacles més destacats hi ha l’actuació de “La cobla catalana dels sons essencials”, que representa la renovació de la música tradicional basada en el jazz i la tradició mediterrània a càrrec de Marcel Casellas. També l’actuació del nou grup resident del cicle de música de cambra de Joventuts musicals, Qvixot Quartet; les obres de “Per un si o per un no” i “El Zoo de Vidre” vingudes des de Barcelona; la presentació del nou disc d’Els amics de les arts, el retorn als escenaris de Sabadell del mag pop, Antonio Díaz; la programació de l’Orquestra Simfònica del Vallès amb propostes com West Side Story; així com també l’actuació de Marina Rossell fent un tribut a Moustaki.

Tal com va comentar el regidor de cultura Quim Carné en la roda de premsa d’ahir al matí “En primer lloc cal agrair a les entitats culturals que facin possible una programació de tanta qualitat com aquesta. La seva aportació i ajuda els fan corresponsables de totes les propostes que presentem avui”. Per la seva banda, Emili Bas, assessor escènic, va destacar la qualitat de les peces, i que “l’actuació d’Antonio Díaz ha tingut tan bona acollida que farà dues actuacions el mateix dia”.

També van fer acte de presència a la roda de premsa Joana Soler, presidenta de les Joventuts Musicals, qui va intervenir pel què fa  al Cicle de Música de Cambra; el representant de Joventut de la Faràndula, Salvador Peig, en relació a la programació infantil i juvenil; Francesc Manaut, president de Sabadell Sardanista; i Josep Vinarós de Sabadell Més Música pel què fa al concert que organitza cada entitat dins la programació.

La temporada de teatre començarà amb la representació de “Per un si o per un no” de Nathalie Sarraute dirigida per Ramón Simó i interpretada per Lluís Soler i Manel Barceló. Seguidament, la companyia local AlGalliner, celebrarà enguany el 10è aniversari recuperant l’espectacle “Tres tristos traumes” que presentarà el 4 de novembre al Teatre Principal. Una obra que compta amb Marc Rius, Òscar Castellví i Albert González sota la direcció de Xavi Salabert.

En el terreny de la màgia, una vegada més el vallesà Antonio Díaz, conegut com el Mago Pop, torna a Sabadell per presentar el seu darrer espectacle “La gran Ilusión” a La Faràndula el 15 de novembre. Inspirat en la pel·lícula “El Show de Truman”, Díaz fa que el públic se senti espectador d’un autèntic reality show.

A finals de novembre, concretament el dia 29, es podrà veure al Teatre Principal, un dels clàssics de l’autor nord-americà Tenesse Williams, “El Zoo de Vidre”. Un muntatge dirigit per Josep Maria Pou i amb un repartiment encapçalat per Míriam Iscla.

Pel què fa a la música, l’Orquestra Simfònica del Vallès iniciarà la seva temporada amb la simfonia per excel·lència: la Cinquena de Beethoven. Aquesta serà interpretada el 10 d’octubre al Teatre Principal en una actuació on, a mode de pròleg, l’OSV i el guanyador del premi del públic del Concurs Internacional Maria Canals, interpretaran Rachmaninov.

Entrat el mes de novembre, el dia 21, l’OSV interpretarà a La Faràndula les danses simfòniques de “West Side Story”, la suite orquestral que condensa els millors moments del musical de Bernstein. Al concert també hi participarà en col·laboració com a pianista, cantant i solista de gaita gallega, Cristina Pato, que interpretarà el “Concert per a Pato i orquestra”, que el compositor Emilio Solla li va dedicar. Finalment, el 4 de desembre, la Simfònica s’apropa a la sarsuela amb el concert “Romances d’Amor”.

Finalment, durant les dates nadalenques, es celebrarà el tradicional Festival de Valsos i Danses. Els Strauss s’erigiran com a protagonistes d’un concert on també hi sonaran altres compositors vienesos. Aquest concert on l’OSV acostuma a sorprendre els assistents amb espurnes humorístiques es celebrarà a principis del 2015, el 3 i 4 de gener concretament.

Pel què fa a l’òpera, el primer títol de la temporada presentat per l’AAOS serà “Lucia di Lammermoor” de Donizetti. Durant els dies 29 i 31 d’octubre i 2 de novembre es podrà veure al Teatre de La Faràndula l’òpera més coneguda de l’autor, i una de les més representades al món. Al mateix espai de la Faràndula, el 28 i 30 de novembre, es representarà “Orfeo ed Euridice”, l’òpera de Gluck, en versió concert semi-escenificada.

En relació a la música de cambra, Qvixote Quartet, una de les formacions de cambra més actives que al llarg de vuit anys ha acumulat nombrosos premis, el 17 d’octubre s’aturarà al Teatre Principal.

El 14 de novembre també ho farà al mateix Principal el pianista sabadellenc Joan Valor, qui mostrarà la música russa dels segles XIX i XX així com transcripcions per a piano de peces de Franz Liszt i Richard Wagner. A prop de les dates nadalenques, concretament el 12 de desembre, el Principal acollirà el prestigiós Cor Vivaldi que interpretarà la cantata “Els Pastorets” amb música d’Albert Guinovart inspirada en “Els Pastorets” de Folch i Torres, amb una adaptació lliure del dramaturg Jordi Galceran.

Pel què fa a la música de cobla, cal destacar l’actuació de La cobla catalana dels sons essencials qui el 28 de setembre sota la direcció de Marcel Casellas posarà sobre l’escenari tots els instruments de la cobla, juntament amb percussions ètniques i veu. I el 21 de desembre la Cobla Jovenívola de Sabadell interpretarà “El concert de Sant Esteve de cobla i piano”.

També en relació amb la música en general, el grup vocal Ol’Green, finalista del concurs de TV3 Oh happy day!, oferirà un concert al Teatre Principal el 5 d’octubre. En el seu repertori hi ha artistes tan diversos com Edith Piaf, The Beatles, Beyoncé, Lady Gaga, Shakira i Daft Punk, passant pels temes disco dels anys 70 i 80.

Els Amics de les Arts presentaran el seu nou disc “Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure” el 7 de novembre a l’espai de La Faràndula. Un espai que el 23 de novembre rebrà Marina Rossell qui encetarà la gira “Tribut a Moustaki” amb les cançons més conegudes dels dos treballs d’homenatge a un dels cantautors francesos més coneguts.

La programació familiar comença amb “La increïble història d’en Peter Pan” un dels èxits de Joventut de la Faràndula que torna un cop més el 4, 5, 11 i 12 d’octubre a la Faràndula.

També ho fa el festival El Més petit de tots, que enguany celebra el seu 10è aniversari. Aquest festival dirigit al públic infantil de menys de 5 anys, oferirà tres espectacles al Teatre Principal: “Little night” el 8 i 9 de novembre, “Primo”, el 16 de novembre, i “Entre deux pluies” el 23 de novembre.


Finalment, com cada any, Joventut de la Faràndula presentarà el seu muntatge teatral més emblemàtic, “Els Pastorets”. Una peça que aconsegueix sorprendre a tothom per l’espectacularitat i per un treball molt acurat on hi participen més d’un centenar de persones. Aquest espectacle es podrà veure al Teatre de la Faràndula els dies 21, 26, 17 i 28 de desembre, i els dies 1, 4, 10 i 11 de gener.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...