25 de setembre 2014

Moisès Maicas repeteix al Teatre Akadèmia amb el Drac d'Or



publicat per
http://mataroradio.cat
24 de setembre de 2014
Clara Sanchez

El mataroní Moisès Maicas dirigeix aquesta nova temporada dues produccions al Teatre Akadèmia de Barcelona. D’una banda, torna als escenaris “El drac d’or”, un muntatge que va gaudir de gran èxit la temporada anterior en aquest mateix espai i a més, el director afegeix a la programació “Lampedusa Beach”. Es tracta de dues propostes que de maneres diverses parlen sobre la mateixa problemàtica: la immigració il•legal. En el cas del “El drac d’or” la història es centra en la immigració que arriba de l’Àsia i a “Lampedusa Beach” sobre la que arriba del Nord de l’Àfrica. Maicas ha detallat als micròfons de Mataró Ràdio que si bé són dues obres diverses, totes dues tracten aquest tema amb ironia, humanitat i amb l’objectiu de fer reflexionar l’espectador.

Com dèiem, “El drac d’or” és un muntatge que la temporada passada ja es va poder veure a l’escenari del teatre Akadèmia. Una obra que va gaudir d’una gran acollida tant per part del públic com també per part de la crítica. Per això, tal i com detalla Moisès Maicas aquest any s’ha apostat per reposar-la. L’obra centra la història en la cuina d’un restaurant xinès-vietnamita de menjar ràpid, on s’hi desenvolupen situacions en què els personatges femenins són representats per homes, els masculins per dones, els personatges joves per adults i els personatges adults per joves. Una comèdia àcida que revela un drama social amb un ritme embogit i ens mostra amb ironia la part fosca del món globalitzat.

Tal i com ha detallat Maicas, amb el teatre Akadèmia han decidit no només reposar “El drac d’or” sinó també oferir una proposta en paral•lel, en aquest inèdita a Catalunya com és “Lampedusa Beach”. En aquest cas aquest muntatge parla d’una immigrant africana que s’ofega prop de la costa de l’illa de Lampedusa. Viatja a Europa encoratjada per la seva tia.


“El drac d’or” es podrà veure al teatre Akadèmia del 8 al 30 de novembre de 2014. De dimecres a diumenge a dos quarts de 9 del vespre. En aquest mateix teatre, “Lampedusa Beach” es podrà veure del 8 al 30 de novembre de 2014, dissabte i diumenge a les 6 de la tarda.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...