20 d’octubre 2014

Agenda quinzenal del Festival Temporada Alta



publicat per
14 octubre de 2014

Del 13 al 26 d’octubre

"Macbeth" // Foto: Niki Newman“Macbeth” // Foto: Niki Newman

Ahir es va celebrar el segon combat al IV Torneig de dramatúrgia del Festival Temporada Alta disputat entre el manacorí Toni Gomila, i Ivan Morales, de la companyia Prisamata. La primera eliminatòria va ser el passat dilluns 6 d’octubre, quan Carles Malloll es va imposar sobre Àlex Mañas amb “La vida pornogràfica”, interpretat per Gemma Brió i Norbert Martínez, un text sobre una parella que grava cada mes 30 segons de la vida del seu fill.

Avui a la nit, al Cinema Truffaut s’hi podrà veure una projecció de “La història d’un Teatre Lliure”, un documental de Manu Benavente i Marga Ninou que fa un recorregut pels 35 anys d’història del Teatre Lliure a través de les persones que l’han pet possible. I el dimecres 14, es projectarà la pel·lícula “Sobre la marxa”, amb guió i direcció de Jordi Morató.

El divendres 17 d’octubre, el Teatre Municipal de Girona acollirà una estrena a l’estat espanyola de la Third Wolrd Bunfight Performing Cie, sota la direcció de Brett Bailey: una versió de “Macbeth” a partir de l’òpera de Giuseppe Verdi. En aquest cas, Bailey, el creador més polèmic del teatre africà, situa la història de Shakespeare al Congo de les lluites ètniques i tribals.

El mateix divendres a la nit a l’Auditori de Girona, s’hi oferirà el concert de l’últim treball de Yann Tiersen, “Infinity”, i s’estrenarà a la Sala Planeta l’espectacle d’Edna Walsh titulat “La farsa de Walworth”, sota la direcció de Pere Puig. Un muntatge que també es podrà veure el dissabte i el diumenge al mateix espai.

El diumenge 19 d’octubre, a l’Auditori de la Mercè la Companyia La Maduixa interpretarà l’espectacle per a públic familiar “Dot”, que ha es va poder veure al Grec 2014 Festival de Barcelona. En aquesta història, la Laia custodia una paret blanca de la que esborra qualsevol petita taca. Però tot canvia quan coneix en Dot, i junts emprenen un viatge per la música i el color en què només els caldrà unir els punts per descobrir el camí.

El mateix diumenge a la tarda també es podrà veure l’espectacle teatral “Translations/Traduccions”, un text de Brian Friel, dirigit per Ferran Utzet. En aquest muntatge de La Perla 29, els espectadors podran viatjar a la Irlanda del s.XIX on es podrà veure com començant només per traduir a l’anglès els topònims gaèlics s’acaba condemnant tota una llengua.

El dilluns 20 d’octubre es celebrarà la tercera ronda del IV Torneig de Dramatúrgia Catalana entre Daniela Freixas i Rodolf Sirera. I el dimecres 23, el dijous 24, el divendres 25 i el dissabte 26 es podrà veure a l’Auditori de Girona el darrer espectacle de Tricicle titulat BITS.

El dijous 24 d’octubre la Sala Planeta acollirà l’estrena de “Bluf”, el text de Joan Yago dirigit per Israel Solà a càrrec de la Companyia La Calòrica. Aquesta peça, que ha estat el darrer Premi Quim Masó, recull el món contemporani dels còmics de Charles Burns, Daniel Clowes, i Chris Ware, entre d’altres en una barreja de realisme íntim i comèdia àcida, concisa i explosiva.

El mateix dijous, s’estrenarà a Catalunya “El vestit (The suit)” dirigida per Peter Brook, Marie-Hèlene Estienne i Franck Krawczyk. L’obra, que acollirà el Teatre Municipal de Girona, explica la història d’un adulteri escrita per un autor sud-africà contemporani que, en francès, va fer gira durant anys, i que ara arriba en anglès després d’entusiasmar als Estats Units.

Els dies 24 i 25 d’octubre es podrà veure a La Sala Planeta, el darrer espectacle d’Emma Vilarassau sota la direcció de Sergi Belbel, “Els dies feliços” de Samuel Beckett. Un monòleg va estar programat al Teatre Lliure durant la temporada passada.

El divendres 25 i el dissabte 26 d’octubre, arribarà a El Canal l’estrena de l’obra de Thomas Bernhard dirigida per Carme Portacelli, “El president”. Protagonitzada per Francesc Orella i Rosa Renom, aquesta peça presenta una tragicomèdia del poder, les ridiculeses i petites misèries de les altes esferes de la política.


Finalment, el mateix divendres 25 d’octubre, a la Sala Planeta s’hi podrà veure una altra estrena a Catalunya, “Tebasland”, una proposta en la que Sergio Blanco construeix la història d’un parricidi a un barri perifèric.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...