27 d’octubre 2014

Els Pastorets de Sant Feliu demanen la col·laboració ciutadana per renovar els decorats




publicat per
23 octubre de 2014
Pastorets 2013 / Foto: Marc Rius

S’ha obert un procés de micromecenatge per aconseguir 2.000 euros abans del 30 de novembre

Un equip de persones vinculades al Teatre del Centre Parroquial de Sant Feliu han decidit tirar endavant la renovació dels decorats dels Pastorets després de 30 anys fent servir els mateixos. La proposta és a partir de les pintures que el santfeliuenc Jordi Ribas ha fet de les escenes dels Pastorets, on s’hi incorporen elements de la ciutat, com carrers o les roses. L'entitat fa una crida a la col·laboració ciutadana, que pot participar en el finançament a través de Verkami: es poden fer aportacions que van 10 als 200 euros.
Els Pastorets de Sant Feliu volen renovar els decorats que han utilitzat en els últims 30 anys i demanen la col·laboració ciutadana per tirar-ho endavant.

Una tradició molt arrelada a Sant Feliu

La tradició dels Pastorets de Sant Feliu fa més de 90 anys que dura i l’assistència de públic al Teatre del Centre creix cada any i s’ha consolidat com un dels reclams més destacats de Sant Feliu per Nadal.

Durant aquest temps, s’han anat renovat pràcticament tots els aspectes dels Pastorets, ja sigui el repartiment, la direcció o l’atrezzo, però, en canvi, els decorats s’han mantingut durant 30 anys i no es podien renovar per falta de finançament. Després de tres dècades, com a conseqüència de la pols, la humitat i la utilització, els decorats s’han anat desgastant i fins i tot n’hi ha que no es poden fer servir per esquerdes cremades o estripades.

Davant d’això, s’ha decidit posar en marxa un projecte per renovar-los i fer una crida a la ciutadania perquè hi col·labori a través de micromecenatge. Les aportacions seran per finançar part del projecte d’aquest decorat perquè el Centre Parroquial no pot assumir-ne tot el cost.

Escenes dels pastorets pintades per Jordi Ribas

Jordi Ribas, un santfeliuenc molt vinculat amb l’obra, s’ha encarregat de la part artística de l’obra. Durant  més de 6 mesos ha pintat els paisatges de les escenes dels Pastorets a través de la tècnica de pintura a l’oli, els diferents paisatges que ambienten les escenes, jugant amb l’imaginari dels Pastorets però també amb el simbolisme de Sant Feliu, com ara carrers de la ciutat o les roses.

La proposta és realitzar aquestes obres d’art en grans dimensions i convertir-les en decorats, després de digitalitzar els quadres fets per l’artista.

Col·laboracions dels 10 als 200 euros

Hi ha temps per col·laborar amb el projecte fins el 30 de novembre a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. En funció de la quantitat que s’aporti, s’obtindrà un obsequi diferent vinculat amb les representacions de les obres dels decorats de Jordi Ribas.

Les aportacions es poden fer entre 10 i 200 euros per aconseguir-ne 2.000 i durant la primera setmana, se n’han aconseguit 345. Per a més informació, podeu consultar directament el projecte de verkami.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...