24 d’octubre 2014

La Saleta estrena “El curiós incident del gos a mitjanit” dirigida per Pere Vázquez



publicat per
http://mataroradio.cat
23 octubre de 2014
Cristina Salad

La Saleta estrena divendres “el curiós incident del gos a mitjanit”, la versió teatral de l’exitosa novel•la de Marc Haddon que porta el mateix nom. Explica la història d’un jove adolescent de 15 anys que investiga l’assassinat del gos dels seus veïns. Amb l’ajuda de la seva mestra i emulant els mètodes de Sherlock Holmes, el protagonista intentarà resoldre la mort de l’animal. La particularitat d’aquest personatge és que pateix síndrome d’Asperger, una malaltia de l’espectre autista que provoca dificultats de comunicació en qui les pateix, falta d’empatia, entre altres problemes, a més d’una gran intel•ligència. Dirigida per Pere Vázquez, el text tracta els problemes relacionats amb la síndrome d’Asperger a través dels ulls de qui la pateix.

Com dèiem, el text és l’adaptació d’una novel•la. El director del muntatge destaca que a diferència del que ha passat en altres ocasions quan l’adaptació d’un llibre s’ha portat al cinema o al teatre, aquesta vegada s’ha respectat, fidelment, l’argument de l’obra original. Pere Vázquez apunta que el treball conjunt de l’autor del llibre i del text teatral ha permès transmetre tota l’essència de “el curiós incident del gos a mitjanit”.


L’obra es va estrenar per primera vegada fa dos anys a Londres on ha gaudit de l’èxit de crítica i públic i on ha estat reconeguda amb diversos premis. Recentment també s’ha estrenat una versió de “el curiós incident del gos a mitjanit” a Broadway, Nova York. El Teatre Lliure de Barcelona estrenarà aquesta temporada una adaptació dirigida per Julio Manrique.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...