30 d’octubre 2014

Shakespeare torna a la Biblioteca



publicat per
28 octubre de 2014
Comas Soler

Es celebra l'onzena edició del festival dirigit per Montse Vellvehí

Com l'any passat, quan després de la interrupció de dos anys originada per la negativa de l'Ajuntament de Mataró a continuar sufragant-lo el Festival Shakespeare va trobar acollida a la Biblioteca de Catalunya, ara ha tornat a aixoplugar-se al quarter general que la companyia La Perla 29 que encapçala Oriol Broggi té al carrer de l'Hospital del Raval de Barcelona.

Amb dimensions més petites i un plantejament força més sobri que les formes opulentes que havia tingut quan se celebrava a l'estiu, primer a Santa Susanna i després a la capital del Maresme, l'onzena edició s'ha iniciat aquesta setmana passada amb dues sessions de 'Timó d'Atenes', la versió de l'obra del dramaturg anglès dirigida per David Selvas, que protagonitza la companyia La Brutal amb Julio Manrique en el paper titular i que vénen a ser dues prèvies de les que es podran veure durant tot el mes de novembre a la Biblioteca de Catalunya mateix.

Varietat i interès

Malgrat fer de la necessitat virtut i haver d'ajustar-se a pressupostos austers i possibilistes, el festival que dirigeix la mataronina Montse Vellvehí no renuncia al caràcter multidisciplinari que l'ha distingit des de la seva fundació l'any 2003. Així, fins al dimecres 29 d'octubre en què es clourà, la programació haurà reunit sis espectacles teatrals d'estrena, una producció expressa per a adolescents i escolars, quatre lectures, dues xerrades, una instal·lació artística i una singular experiència d'hibridació musical i teatral. En conjunt, una oferta prou diversa i interessant per poder concloure que val la pena que el festival que porta el nom del més gran autor dramàtic de tots els temps continuï existint i apropi als espectadors catalans noves facetes i reinterpretacions de la seva obra.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...