18 d’octubre 2014

Titelles a la cuina d’un restaurant



publicat per
www.ara.cat
15 octubre de 2014

Microcultura programa espectacles de 15 minuts al soterrani del restaurant El Chanfla

Al soterrani del restaurant El Chanfla hi passen coses que no tenen res a veure amb la cuina. Una de les sales menjador és ara un petit teatre on l'actriu-performer Daniela Conte s'expressa en italià davant d'un públic de 15 espectadors que, ben de prop, l'observen atentament mentre juga amb unes teles com feia quan era petita.

Al costat d'aquesta sala, un dels magatzems del restaurant amb aspecte de cuina es queda a les fosques perquè Angel Navarro doni vida als seus titelles.

Són alguns dels espectacles programats al Microcultura, una plataforma cultural que aglutina diferents propostes, com dansa, titelles, teatre o lírica, de petit format i en espais poc habituals. "El nostre concepte es basa en obres de 15 minuts amb 15 espectadors i en un espai reduït. Quan tens els actors a un metre les sensacions són úniques", explica un dels fundadors de Microcultura, Xavi Larrull.

"En aquestes obres pots olorar els actors, veure com suen i com respiren. Realment és una experiència molt diferent dels espectacles convencionals", destaca l'altra fundadora de la plataforma, Patrícia Sagués.

Un repte per als artistes

Per als artistes és també una experiència diferent de l'habitual. Segons comenta l'actriu i performer Daniela Conte: "Espais tan petits et permeten convidar l'espectador a entrar al teu món".

"Tota expressió artística és una relació intèrpret-públic i en aquests llocs això ho vius de veritat, d'una manera molt més directa", analitza la pianista Maria Pelfort, uns minuts abans de començar l'espectacle Amor Lírico davant d'un públic molt atent i molt proper, literalment.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...