13 de novembre 2014

Cor Ciutat de Mataró



publicat per
www.mataro.cat

Recital en homenatge als mestres de la capella de Santa Maria

Dins la XXXII Setmana de Música Antiga

El Cor Ciutat de Mataró ofereix aquest concert que comptarà amb la presentació prèvia (20 h) a càrrec de Francesc Cortés, professor titular de musicologia a la UAB.

El Cor Ciutat de Mataró fa una proposta de concert al voltant d’alguns mestres de capella de la Basílica de Santa Maria de finals del segle XVII i principi del XVIII, en relació a la commemoració, enguany, dels fets que es van esdevenir fa tres-cents anys. Per ordre cronològic, Josep Gaz, Salvador Laverni o Francesc Valls foren tres compositors que optaren o exerciren aquest càrrec durant aquell temps. La segona part del concert es completarà amb obres d’un marc més ampli, amb dos grans noms del barroc: Johann Sebastian Bach, amb la Cantata BWV 182, escrita el mateix any 1714, desconnectada de tot el conflicte europeu del moment, i de G. F. Haendel, el Te Deum d’Utrecht, una obra escrita precisament per commemorar el tractat de pau a q uè van arribar les grans potències involucrades en el conflicte europeu i que va suposar la fi de les llibertats per a Catalunya.

Entrada gratuïta amb invitació a recollir a les oficines de Cultura (C. de Sant Josep, 9).

Dissabte 15 de novembre
A les 21 h
Convent de les Carmelites
Avda. de Can Torner, 63

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...