05 de desembre 2014

Els Pastorets es planten a l'estació d'Universitat



publicat per
http://horapunta.tmb.cat
3 de desembre de 2014

Coincidint amb el 90è aniversari del metro de Barcelona, els Pastorets han volgut presentar la nova temporada de representacions nadalenques barrejant-se entre els viatgers d'una de les seves estacions més cèntriques, la d'Universitat.

Dins del programa TMB Cultura, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha instal·lat un petit escenari que recrea l'infern al vestíbul de l'estació d'Universitat de la línia 2, i han baixat fins a les andanes per rebre els passatgers i comunicar-los l'inici de la temporada.

Com el metro, els Pastorets "també tenen una tradició al darrere. Hi ha algunes funcions que fa més de cent anys que s'estan representant i, com el metro, es renoven cada any i presenten novetats", ha argumentat el president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Rio, durant l'acció celebrada aquest matí.

Les representacions dels Pastorets arrencaran el 7 de desembre a Sant Feliu de Llobregat i culminaran el 9 de febrer al Vendrell. En total se'n faran 222. Els dies de més representacions seran, com és habitual, els de Nadal i Sant Esteve.


Els Pastorets es representen des del segle XVII, i es mantenen vius, en part, perquè com a tradició han transcendit el caràcter religiós i han esdevingut una activitat nadalenca més, expliquen des de la Coordinadora.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...