06 de desembre 2014

Marc Abril redueix els Pastorets a tres actes en el seu primer any



publicat per
28 de novembre de 2014

La Sala ha restaurat el decorat de Les Bruixes per un cost de 8.000 euros

Marc Abril debuta aquest any com a director dels Pastorets de Mataró que aixecaran el teló el diumenge 21 de desembre i allargaran les seves representacions fins al 25 de gener, un total de deu sessions.

Abril, que l’any passat va dirigir l’exitosa Bella Adormida, ha plantejat novetats i canvis en l’Estel de Natzaret de la Sala Cabanyes i potser el que sobtarà més és que prescindeix d’un dels tres entreactes que tenia tradicionalment l’obra, elimina el descans entre Pròleg i el primer acte i d’aquesta manera es retalla de forma substancial la durada acumulada de l’obra.

Una innovació tècnica que encara es manté en secret portes endins de la Sala, una nova peça musical i nombroses novetats en els papers protagonistes i secundaris són altres elements amb què Abril afronta el seu primer any al capdavant de l’espectacle estrella de la casa.

Decorat restaurat
La presentació dels Pastorets es va fer davant el nou decorat de Les Bruixes, el cinquè restaurat els darrers anys per un import important, de fins a 8.000 euros.

Pastorets Cartell 2014
El cartell de Codina
El cartell dels Pastorets és obra del pintor mataroní Josep Maria Codina. La imatge mostra dues ales, una blanca i una vermella, que representen l’arcàngel Sant Miquel i Satanàs, l’àngel “bo” i l’àngel “caigut”. L’ala blanca es veu més ordenada, mentre que la vermella té un aire més caòtic, més esquitxada de color. “Gràficament, he volgut plasmar dues idees contraposades: l’ordre i el caos, el yin i el yang”, diu l’autor, molt lligat als Pastorets.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...