22 de gener 2015

Bones sensacions després d'un any més de Pastorets infantils del Patronat



publicat per
http://www.naciodigital.cat
21 de gener de 2015

L'obra va ser escrita per Mn Armengou als anys 50


Després de més de 60 anys d'haver-los escrit Mossèn Josep Armengou, els Pastorets infantils del Patronat de Berga segueixen més vius que mai. Aquest any, una setantena de nens i nenes hi han participat, amb una valoració molt positiva per part de l'organització.
Aquests tradicionals Pastorets, que tenen com a protagonistes el Belluguet i el Bieló, es representen ininterrumpudament a Berga des de fa uns 25 anys, ha explicat una de les responsables, Queralt Escobet, tot i que va ser l'emblemàtic religiós berguedà el que els va escriure més de 25 anys abans perquè fossin representats pels escolans de la ciutat. En general, tenen l'essència d'uns pastorets tradicionals però, a diferència d'aquests, inclouen trossos de diàlegs adaptats per a nens, música i ball en directe i «són més divertits».
A més, des de fa uns tres anys, ha remarcat Escobet, l'estelada és present al naixement, un fet que «va ser una cosa espontània dels nens» i que ara ja s'ha convertit en una tradició. D'altra banda, ha explicat que els personatges també s'han adaptat, ja que hi ha més nenes que nens.
«L'hostaler ja no és un noi, sinó que és una hostalera», ha posat com a exemple. Els Pastorets infantils del Patronat es van representar el cap de setmana del 10 i 11 de gener, tot i que es portaven preparant des de setembre. Va ser llavors, quan es van repartir els papers i, a partir d'octubre, van començar els assajos. En conjunt, hi participen nens des de tres a 13 anys, amb un repartiment coherent dels papers en funció de les edats, però també de si són més teatrals, musicals o de dansa. I és que els Pastorets del Patronat es diferencien de la resta, per la importància que es dóna a la música. Segons ha remarcat la responsable de l'obra, els músics voluntaris de l'Escola Municipal de Música de Berga són una peça clau per a la representació.
D'altra banda, tot es complementa amb el cant en directe d'un grup de nens i nenes que coordina i dirigeix l'Ignasi Molera.


«Els nens estan encantats i molt contents, que és allò important; creiem que van sortir molt bé», ha declarat Escobet. En aquest sentit, ha manifestat que, de cara a l'any que ve, es continuarà en la mateixa línia, i que serà a partir de setembre quan l'engranatge es tornarà a activar.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...