19 de gener 2015

Els Pastorets del Vendrell avancen cap al seu 50è aniversari



publicat per
http://www.naciodigital.cat

Més de 150 col·laboradors fan possible l’espectacle, que es representa durant quatre diumenges seguits al Tàg
Èxit de la representació dels Pastorets Infantils

Una escena dels Pastorets del Vendrell Foto: BP Diari

Els Pastorets del Vendrell són una tradició indispensable al Vendrell, els orígens de la qual es remunten a més de 130 anys enrere, amb personatges il·lustres com Pau Casals lligats a la seva història. Una tradició que enguany compleix 49 anys ininterromputs des de la seva recuperació, ja sigui a l’antiga Lira Vendrellenca, al Casal Familiar, o al renovat Teatre Àngel Guimerà (Tàg), la seva casa actual.

Una trajectòria ferma impulsada per més de 150 col·laboradors que es dirigeix decidida cap al 50è aniversari, que es complirà el proper gener del 2016. «Tirar endavant uns Pastorets no és una feina fàcil, però tampoc es pot dir que sigui gaire feixuga», apunta el president de l’entitat, Josep Bargalló. «Cal molta dedicació, esforç i, sobretot, il·lusió, estima i convenciment», afegeix.

No són temps fàcils a nivell econòmic, i menys per la cultura, però Bargalló destaca com a característica indispensable del tarannà dels Pastorets «la constància i la tenacitat, som tossuts de mena!», raó per la qual no els espanta «ni la crisi ni els pals a les rodes, i amb tot augurem un futur engrescador pels Pastorets del Vendrell».


Un futur que passarà per una cinquantena edició que tindrà una celebració al nivell que es mereix. De moment, les representacions d’aquest any (els dies 18 i 25 de gener, 1 i 8 de febrer) mantindran els decorats habituals, amb el nou del poble que es va afegir a la última edició. Les funcions comencen totes a les cinc i tenen un preu de deu euros pels adults i de cinc euros pels menors de 10 anys. La reserva d’entrades es pot fer al telèfon 977 662 993.        

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...