28 de febrer 2015

LA PASSIÓ DE CERVERA 2015 aixeca el teló



publicat per
25 de febrer de 2015

La Passió de Cervera aquest diumenge 1 de març estrena la temporada de Passions a Catalunya amb canvis renovadors i un únic text que compleix ja el seu 75è aniversari que es representarà únicament en llengua catalana.

La incorporació d’un nou director ha emocionat a tots els actors i actrius que omplen a vessar el teatre amb assajos iniciats als voltants de Nadal i que estan a punt de finalitzar el seu recorregut amb l’estrena de la temporada. Entre vestuaris es pot copsar l’essència d’una tradició arrelada a Cervera des de fa més de 500 anys i que de cap manera veu el seu final, perquè generacions i generacions s’apleguen al voltant dels decorats per omplir un escenari dels més grans d’Europa. Entre aquests personatges encara es poden trobar autèntics apassionats que segueixen la Passió de Cervera des del seu primer dia de representació i que actualment acumulen un plegat d’anys i anècdotes, després d’aquests 75 anys interpretant el text escrit per Emili Rabell i Josep M. Sarrate.

Les noves generacions d’actors també se senten plenament emocionades al voltant d’aquest nou director, Jordi Purtí, que va iniciar-se com a actor en la companyia “Els Joglars” i que ha estrenat ja de manera professional 64 obres reconegudes amb premis i distincions nacionals i internacionals. Aquest any reconeixen que estan treballant molt i que fan nombrosos assajos per tal d’aprendre’s tots els canvis que ha endegat el nou director.

Realment, 75 anys és una data important de commemorar. Per això, el Patronat de la Passió ho vol celebrar amb tothom qui vingui a veure l’espectacle i han fet ja un munt de canvis per acollir tots els visitants. “L’acolliment de l’espectador és essencial per a nosaltres”, segons ens comenta el president, Xavier Cañabate, que assenyala que han rehabilitat nous espais per encabir el públic que esperen aquesta temporada. A més destaca altres novetats com: nous serveis sanitaris, una botiga renovada i l’edició d’una ampolla de cava commemorativa del 75è aniversari que es podrà adquirir de manera exclusiva i en edició limitada al Gran Teatre de La Passió, el els set dies de representacions. Pel que fa a l’espectacle s’ha renovat material tècnic, algun element d’escenografia i s’han realitzat innovacions en coordinació tècnica. “Tot això gràcies a un gran nombre d’hores de voluntariat de persones que realment senten en pròpia pell aquesta tradició cultural representativa del món Passional del nostre país” tal com vivament ens comenta.

Recordeu que podeu comprar les entrades i fer qualsevol consulta tant per telèfon: 608 78 10 12, correu electrònic: info@lapassiodecervera.com o per la pàgina web: www.lapassiodecervera.com

No deixeu escapar l’oportunitat de celebrar aquests 75 anys de La Passió de Cervera els quals no es tornaran a repetir.

75è Aniversàri de les Representacions de La Passió de Cervera (1940 – 2015)
Dates de representació:
MARÇ: 1, 8, 15 i 22
ABRIL: 3 (Divendres Sant), 12 i 19 d’Abril
Horari: Tots els diumenges de 10 a 14h i el 3 d’abril (divendres Sant) de 16 a 20h.


Per a més informació: www.lapassiodecervera.com/

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...