07 de febrer 2015

Medea, d'Esteve Albert, obre una nova edició del cicle 'Fet a Mataró'



pubglicat per
6 de febrer de 2015

El cicle arrenca aquest dissabte i fins al 29 de juliol presentarà un total de 12 espectacles, amb una gran varietat d'estils escènics

Divendres 6 i dissabte 7, a les 9 del vespre, i diumenge 8, a les 7 de la tarda a Can Gassol

El cicle Fet a Mataró, que aposta per les ars escèniques sorgides de la ciutat, arrenca aquest dissabte i fins al 29 de juliol presentarà un total de 12 espectacles, amb una gran varietat d'estils escènics. Circ, dansa, poesia, titelles, videoprojeccions i teatre clàssics es donaran la mà durant aquests propers sis mesos, amb Can Gassol com a epicentre.

Aquest diumenge, dia 31, comença amb un assaig obert de l'obra 'Alicia' del Jove Ballet de Catalunya. Un dels plats forts es podrà gaudir el cap de setmana següent amb 'Medea', d’Esteve Albert, versió de la tragèdia clàssica d’Eurípides dirigida per Carles Maicas. Aquest espectacle és una producció de la Sala Cabanyes i se suma al tram final de la commemoració del centenari del naixement d’Esteve Albert, polifacètic i activista cultural que va impulsar iniciatives de tota mena a Mataró.

Abans, al mes de març, es podran veure els treballs en procés dels espectacles “Alone. Història d’un nàufrag” (circ a càrrec de la companyia Sebas); i de“Notas de amor” (commemoració del 25è aniversari de la mort del poeta Jaieme Gil de Biedma). De cara al juny, el director Moisès Maicas s'aliarà amb la perruqueria Aka Perruquers per a un muntatge trencador. I Anna Alarcón interpretarà  el text punyent escrit per Sarah Kane “La psicosi de les 4.48”.

També el mes de juny, el 24, es podrà veure “Galop”, un espectacle creat especialment per al cicle Fet a Mataró amb el ballarí mataroní resident a França, Aniol Busquets. L'oferta es clourà el 29 de juliol amb l’assaig obert del nou projecte artístic de Toni Jodar, “Tendències actuals de la dansa”. Acompanyat de Bddansa, Jodar parla de la dansa actual i dels llenguatges que s’utilitzen a l’escena contemporània.

30 anys de l’Aula

Una de les propostes destacades la conformaran les activitats a l'entorn del 30è aniversari de l'Aula de Teatre. A l'abril s'han programat 5 espectacles creats per exalumnes de l'escola municipal d'arts escèniques:  “Cabaret diabòlic” de Beth Escudé i Jèssica Pérez, circ amb Jordi Mas, una versió de la shakesperiana “Somni d’una nit d’estiu” amb Xavier Alomà, l’estrena d’“Una llibertat deliciosa” de Ruda Teatre i la versió titellaire de “L’avar” amb Miquel Nevado.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...