16 d’abril 2015

El Festival Shakespeare desapareix per falta de recursos econòmics



publicat per
13 abril 2015

La directora Montse Vellvehí, mataronina, considera que aquest "és el final" del certamen

El Festival Shakespeare, dedicat a muntatges i propostes teatrals de l'autor anglès, es cancel·la per "falta de recursos econòmics". La direcció considera que aquest "és el final" i que el certamen deixarà de celebrar-se definitivament. La directora artística, Montse Vallvehí, ha explicat que el certamen "interessa a les institucions, però no prou per créixer". El Festival Shakespeare va néixer l'any 2003 a Santa Susanna i sis anys després va passar a Mataró amb la voluntat de créixer, però l'any 2011 va ser cancel·lat per l'Ajuntament. El 2013 i el 2014 s'ha fet a Barcelona.

La directora artística del Festival, Montse Vallvehí, ha explicat que "quan vam venir a Barcelona, enteníem que passaríem dos anys difícils; però ara ja han passat dos anys i no veiem el camí per créixer". "Portem dues edicions sense poder programar res internacional, i arriba un punt que ja no té massa sentit", lamenta. La directora ha explicat que el pressupost per a aquest 2015 seria similar al del 2014, d'uns 80.000 euros. "Hauríem fet el mateix", ha indicat.


Per Vallvehí, aquest és "el final" del certamen que va néixer a Santa Susanna i que de fet ja va estar a punt de morir quan Mataró va decidir suspendre'l l'any 2011. "Barcelona podria tenir un festival dedicat a Shakespeare. Com moltes altres ciutats europees. Però cal tenir recursos", ha sentenciat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...