23 d’abril 2015

'Llibert', 'Terra Baixa', 'El president' i Rosa Novell, entre els nominats catalans dels Premis Max de teatre



publicat per
22 abril de 2015

La gala se celebrarà el proper 18 de maig a Barcelona
foto : Lluís Homar fa ell sol de ‘Terra baixa’ un tractat sobre l’amor / DAVID RUANO

Els Premis Max de les arts escèniques –que organitza la Fundació SGAE– han fet públic avui els finalistes de les 22 categories d'aquests guardons. Entre els principals nominats, hi ha els projectes catalans 'Llibert' (espectacle revelació de Gemma Brió), 'El president' dirigit per Carme Portaceli (l'única obra catalana nominada a millor espectacle, i per la qual ha estat nominada la director), l'adaptació de 'Terra Baixa' de Lluís Homar i Pau Miró, i 'L'Eclipsi', l'òpera de García Demestres estrenada al Grec. També ha estat nominada Rosa Novell per 'L'última trobada' (el darrer paper que va fer), Sergi López, Francesc Orella i Oriol Broggi, entre d'altres. 'Cuando deje de llover', 'El president', 'El triángulo azul', 'L'eclipsi' i 'Terra baixa' són les principals candidates, amb tres nominacions cadascuna. 'Bosque Ardora', de Rocío Molina, encapçala les nominacions en dansa, amb quatre. Aquesta és la  llista definitiva i completa de nominats.

Segons expliquen en un comunicat, un jurat, presidit per Carlos Gil, i integrat per Guillermo Heras, Joan Muñoz, Liz Perales, i els presidents de les comissions de Madrid —Salvador Enríquez—, Catalunya —Mar Gómez— i de les altres quinze Comunitats Autònomes —Susana Herreras—, ha estat l'encarregat d’escollir els finalistes seleccionats d'entre un total de 111 espectacles.


Els guanyadors de la XVIII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques es donaran a conèixer el 18 de maig a la gala que se celebrarà a la Sala BARTS de Barcelona. A més de les 22 categories es concedeixen 3 premis especials: el d’Honor, el de Contribució a les Arts Escèniques i el d’Aficionat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...