29 de juny 2015

35 joves creen obres de teatre i les representen en 24 hores



pulicat per
24 de juny de 2015
Patricia Barajas
foto : Albert Bertran

El centre cívic Parc-Sandaru organitza la primera marató d'obres exprés

D'esquerra a dreta, Xavi Àlvarez, Mireia Araez i Alda Puig.
La nit més llarga és un taller teatral, concentrat en una nit, on els joves poden participar en la creació d'una obra per després representar-la. El projecte s'inicia aquest divendres 26 a les 23.59 hores i finalitza dissabte a les 6.00 hores al centre cívic de Parc-Sandaru (Buenaventura Mu-ñoz, 21).

Aquest projecte pioner es dirigeix a joves de 16 a 25 anys amb ganes d'experimentar coses noves en el món del teatre. Compten amb l'ajuda de professionals com Xavi Àlvarez, actor i director; Marc Rosich, dramaturg, i Jordi Prat Coll, director.

DINAMITZAR LA ZONA
El barri on està situat el Centre Cívic Parc-Sandaru, el Parc i la Llacuna del Poblenou, és una zona amb poques associacions i entitats. És per això que projectes com aquest ajuden a dinamitzar el barri. «Volem fomentar activitats per mobilitzar els joves i que aquests s'acostin al centre cívic», comenta Alda Puig, directora del centre.

Mireia Araez, de 20 anys, és una de les 35 joves que s'han apuntat al taller. «M'hi vaig inscriure perquè em sembla innovador. A més a més, si tens ganes i interès, no necessites experiència en el món del teatre», explica.

Kris Broto, dinamitzadora del centre, va tenir la idea de fer teatre nocturn juntament amb Xavi Àlvarez. «Volem fer un taller compacte i intens per no avorrir els nois. Els joves han de veure aquesta oportunitat com una aventura de risc», afegeix Broto.

Durant la nit, els professionals guiaran i aconsellaran els joves perquè cada un trobi el paper en què se sentin més segurs i còmodes. «Per a nosaltres el resultat és una incògnita. Tenim clar el mètode de treball però deixem una finestra oberta perquè succeeixi art», comenta Àlvarez.

REPRESENTACIÓ L'ENDEMÀ
Les obres creades durant la matinada es representaran aquest mateix dissabte, a les 22.00 hores, al centre cívic. L'entrada costa tres euros i els assistents es trobaran espais de microteatre repartits pel centre. «El resultat de la nit de treball seran diverses obres curtes en què agafarà molta força el lloc on es representin», aclareix Àlvarez.


Hi haurà una persona que s'encarregarà de gravar tot el procés, tant la matinada de la preparació com l'escenificació. Les obres es representaran amb un ordre marcat pels professionals.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...