27 de juny 2015

El Festus de Torelló arriba a la majoria d'edat amb més de 25 propostes



publicat per
26 de juny de 2015

La 18a edició del festival repassa aquest cap de setmana formats diversos, com la música, el teatre, la dansa, el circ, les arts visuals o les instal·lacions

Espectacle infatil als Jardins Vicenç Pujol, Festus 2015. Foto: Albert Alemany

El Festus-Festival d’Arts al Carrer de Torelló ja escalfa motors. El certamen va obrir aquest dijous a la nit amb el documental musical ”This is the unfinished story of The Missing Leech (A film about something called Antifolk)”, de Vicenç Ferreres, i a continuació el concert de The Missing Leech, àlter ego de Maurici Ribera, cantautor antifolk. L'acte es va portar a terme al pati de Can Parrella.

El Festus, com ja és habitual, aposta decididament per una oferta multidisciplinària, amb propostes singulars i noves òptiques sobre les diferents manifestacions artístiques. Els punts de màxima ebullició es viuran durant les tardes i les nits de divendres i dissabte, 26 i 27 de juny.

El Festus arriba a la majoria d’edat. Després de 18 edicions, el certamen manté la seva vocació per “propostes contemporànies, no convencionals i que potencien la multidisciplinarietat, prioritzant nous llenguatges, espectacles de nova creació i propostes que canvien la visió artística, tant des del punt de vista dels creadors com també des del públic”, apunta la regidora de Cultura, Núria Güell. Tot, amb la premissa essencial d’ocupar i transformar l’espai públic.

Per això, aquests dos dies, més de 25 propostes artístiques s’apropien dels jardins i les places del centre de Torelló, amb música, teatre, dansa, circ, performances, arts visuals, instal·lacions...  En aquest sentit, el tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Pep Tines, explica que el Festus 2015 programa muntatges d’arts plàstiques i visuals perquè aquestes manifestacions artístiques “tenen pocs festivals”. Pel que fa als espais, es manté el pati de Can Parrella i creix el programa de la plaça Nova, alhora que es treu l’escenari dels jardins Vicenç Pujol perquè l’espai acull diferents instal·lacions.

De la programació, destaquen espectacles dels gèneres més diversos. Així, s’hi pot trobar Xavi Lozano, amb instruments musicals fets amb qualsevol cosa; el concert d’Astrio; la dansa-circ de Joan Català; el teatre de la Cia Co.labse; la dansa de Lali Ayguadé o Bandart; les instal·lacions de Playmid o Xevi Bayona; la música de The Seihos o The Saurs; o la projecció del taller de màpping amb scratch a la façana de la Casa de la Vila. I la presència torellonenca amb Pësh, proposta de Santi Carcasona; o el Col·lectiu The Hand, format per Gerard Llimona, Raül Serra, Edgar Rodríguez i Jordi Romero. Tot plegat, en espais tan diversos com el pati de Can Parrella, els jardins Vicenç Pujol, la plaça Vella, la plaça Nova, la plaça de la Vila, la plaça Jacint Verdaguer, o la plaça Mossèn Fortià Solà.


A banda de tallers i activitats complementàries, totes aquestes propostes es completen amb l’Off Festus, programació paral·lela a l’oficial a iniciativa d’entitats, comerços, bars o sales de Torelló; o el FesFira, en el marc del qual diversos creadors (pintura, disseny, joieria, fotografia, artesania...) s’instal·len a la plaça Nova.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...