10 de juny 2015

Triplet del teatre emergent



publicat per
8 de juny de 2015
Imma Fernández

La Sala Atrium acull els tres muntatges becats al cicle DespertaLab

L'escena emergent té un nou aliat en el primer Cicle de Creació Escènica DespertaLab, fruit de l'acord entre la Sala Atrium i la Nau Ivanow, a través de la beca Desperta que atorga amb aPortada Comunicació. Els tres projectes beneficiats s'exhibiran de l'11 de juny al 19 de juliol a l'Atrium. «Donem una oportunitat a muntatges de factura casolana i sense cares conegudes; produccions esbojarrades en el bon sentit d'haver nascut des de l'absoluta llibertat, sense les pressions del mercat», diu el director de l'Atrium, Raimon Molins, que critica una Barcelona teatral «molt conservadora» que tanca les portes a aquest tipus de propostes.

El primer premi va recaure en La pista (es veurà del 25 de juny al 5 de juliol i després arribarà al Gaudí), obra de Jaume Viñas, amb direcció de David Maqueda, que trasllada el públic als maratonians concursos de ball que es van popularitzar als EUA després del crac de 1929 com a fórmula de supervivència. El dinàmic muntatge -que, segons Maqueda, «connecta amb els reality shows d'avui; amb el gaudi del patiment aliè»- segueix quatre parelles espremudes fins al límit i converteix els espectadors en assistents a un judici per assassinat.


Ana Roca firma l'autoria i direcció de Bailong (11 al 21 de juny), tragicomèdia que fustiga el turisme de masses i l'alienació, i a Les estrebades d'una pinta trencada (del 9 al 19 de juliol) una noia viatja al seu passat per dialogar amb la nena que va ser i trobar respostes a la seva infelicitat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...